Artikelen zoeken

WIP paper: De ontwikkeling van de Escape Room voor eMental Health

ESCAPE ROOM 

Een escape room om eMental Health te ontdekken. Hierover presenteren collega’s van GGzE samen met collega's van Tranzo, TU/e, Fontys en Game Solutions Lab, hun paper tijdens het digitale congres ‘Designing Interactive Systems’. (DIS)

Dit congres is van 6-20 juli 2020. https://programs.sigchi.org/dis/2020/program/content/39675

Vanuit het project Game based leeromgeving Ehealth voor professionals  is een Works-in-Progress paper geaccepteerd over de ontwikkeling van de Escape Room voor eMental Health.

Hier volgt een korte samenvatting.

Gebrek aan kennis en vaardigheden

Gebrek aan kennis en vaardigheden is een belangrijke belemmering voor het gebruik van technologie in de geestelijke gezondheidszorg.

Om dit probleem te tackelen, stellen we een game-based oplossing voor waarin professionals in de GGz de mogelijkheden van eMental Health kunnen verkennen en ervaren. Op basis van uitgebreid onderzoek naar gebruikersbehoeften kwamen we tot een escape room-scenario als veelbelovende oplossing.

Deze oplossing maakt een combinatie van 'hands-on' verkenning en sociaal leren mogelijk. Inmiddels is de escape room in meerdere iteraties ontwikkeld, met input van GGZ-professionals, ontwerpers en onderzoekers in verschillende co-design sessies. Dit heeft inmiddels geleid tot de oplevering van een prototype.

In september 2020 wordt een veldstudie gestart om de gebruikerservaringen, bruikbaarheid en toepasbaarheid van de escape room in de praktijk van de GGz verder te onderzoeken."

Wil je meer info dan neem contact op met Joyce Bierbooms.Haar gegevens zijn te vinden onder aan deze bladzijde.

LET OP: Voor onderstaande filmpje even in het begin van  filmpje door klikken naar youtube.

Volledige paper

Kijk op voor de volledige versie van het paper  op  https://dl.acm.org/doi/pdf/10.1145/3393914.3395888

joyce.jpg

Wil je meer weten over dit project neem dan contact op met Joyce Bierbooms. Op de hoogte blijven van GGzEi? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.