Artikelen zoeken

Blog: Naar Leeds om je buren in innovatie te ontmoeten.

16 september 2016 | Kees Spitters

Naar Leeds om je buren in innovatie te ontmoeten: video toepassingen in opleidingen.

Eind mei 2016 was ik twee dagen in Leeds voor een congres over de ontwikkelingen van video toepassingen in opleidingen. Sinds een aantal maanden gebruiken we binnen GGzE software om op een veilige en moderne manier video opname op te slaan en te delen binnen en buiten de organisatie.

In de typisch Engelse universiteitsstad Leeds, ruim 30 .000 studenten en meer dan 7500 medewerkers, en een mooie mix van traditie en nieuwe ontwikkelingen, kreeg ik een prima beeld hoe vele universiteiten en hogescholen, in met name Europa en Amerika, de afgelopen jaren de slag hebben gemaakt om het gebruik van video te integreren in het opleidingsproces.

Zo waren de meeste collegezalen uitgerust met moderne opname apparatuur en was er een transparante infrastuur voor zowel studenten als medewerkers om gebruik te maken van de beschikbare opnames van colleges en andere onderwijsactiviteiten.

Het concrete resultaat daarvan was o.a. dat er in 2015 ruim 350.000 keer gebruik was gemaakt van deze voorziening.

In het dagprogramma was op een leuke manier verweven dat de deelnemers zich aan elkaar voorstelden. Tot mijn verrassing bleek dat er ook collega’s van Fontys uit Eindhoven aanwezig waren.

Hoewel er al vele lijntjes lopen tussen GGzE en Fontys had ik deze collega’s nog niet ontmoet.

In de pauze vertelden ze wat ze al aan mogelijkheden hadden binnen Fontys op dit gebied. Ook zij hadden de laatste jaren een infrastructuur ingericht dat colleges en andere onderwijsactiviteiten werden opgenomen en digitaal beschikbaar waren voor studenten en medewerkers. Ook beschikten ze over een provisionele opname studio. Zo gastvrij als Brabanders zijn werden we direct uitgenodigd om eens op bezoek te komen om ervaringen uit te wisselen en te kijken hoe we samen de volgende stappen kunnen zetten in het gebruik van video binnen onze opleidingen en deskundigheidsbevordering.

Wel apart dat ik eerst naar Leeds moet gaan om daar met mijn buren afspraken te maken om thuis samen te werken aan innovatie en kennis te delen.

Ik wens onszelf in de zoektocht van innovatie nog veel van dit soort bijzondere ontmoetingen toe.

Kees Spitters
Manager onderzoek, ontwikkeling en innovatie.

kees spitters.jpg

Wil je meer weten over dit project neem dan contact op met Kees Spitters. Op de hoogte blijven van GGzEi? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.