Artikelen zoeken

Digitale aanbod Mental Health First Aid producten

14 april 2020 | Evelien Wagemakers

Mental Health First Aid Nederland blijft actief, het hele team werkt nu op afstand. De behoefte aan vaardigheden op het gebied van eerste hulp bij mentale problemen is nog nooit zo groot geweest en we boeken vooruitgang met onze eigen organisatorische geplande reactie op COVID-19.

We richten ons nu op de snelle ontwikkeling en aanpassing van ons cursusmateriaal voor de levering van blended MHFA-cursussen.

DIGITAAL AANBOD VAN MENTAL HEALTH FIRST AID PRODUCTEN

Het hebben van angst of depressieve gevoelens is een veel voorkomende reactie in tijden van onzekerheid of wanneer er een dreigend gevaar is, en de COVID-19 situatie kwalificeert zeker als een dergelijke tijd. Dit is iets nieuws en zorgwekkend waar we allemaal samen mee te maken hebben.

Daarom moedigen we je aan om de tips van Mental Health First Aid te gebruiken om de mensen om je heen te ondersteunen die zich misschien overweldigd, gestrest, angstig of depressief voelen. Met deze tips kunt je het verschil voor jouw dierbaren maken, ondanks fysieke afstand, en hen door deze onzekere tijd heen helpen.

  • Download de vernieuwde gratis MHFA-app voor Apple of Android.

In de app staan zowel richtlijnen in relatie tot de crisis ten gevolge van COVID-19 als richtlijnen hoe te handelen bij diverse psychische problemen. Daarnaast kan je in de app ook een zelfscan doen: wat weet je al over eerste hulp bij psychische problemen. In de app staan ook telefoonnummers die je kunt bellen in crisissituaties en staan tips om het gesprek aan te gaan over mentale problemen. 

  • Verder is er de direct beschikbare zelfstandige online e-learning “online cursus mentale gezondheid standaard of jeugd” 

Wat is mentale gezondheid? En welke vooroordelen bestaan erover? Leer de basisprincipes in deze online cursus en leer signalen te herkennen van veelvoorkomende psychische problemen. Na deze online cursus kun je een inschatting maken of iemand misschien een helpende hand nodig heeft. Je krijgt een beeld van hoe je iemand zou kunnen benaderen en wat de eventuele stappen zijn die daarop kunnen volgen.

Je kunt hier alvast een demoversie zien om een idee te krijgen hoe het er uit ziet.

Aanvullende informatie en mogelijkheid om in te schrijven

  • Blended variant van de cursus MHFA bestaande uit online aanbod in combinatie met face to face videogesprek onder leiding van een gecertificeerd trainer. 

Het leveren van evidence-based cursussen, het garanderen van kwalitatief hoogwaardige content, het bereiken van leerresultaten en de veiligheid van de deelnemers zijn essentiële onderdelen van al onze cursussen en dit zal ook gelden voor ons nieuwe blended cursusaanbod.

Verwacht wordt dat onze blended MHFA-cursus uiterlijk 1 mei 2020 beschikbaar zal zijn. Wil je op de hoogte  worden gesteld zodra de cursussen beschikbaar zijn, stuur dan een mail naar info@mhfa.nl

Kijk ook op de website van MHFA .

mhfaapp.jpg
Evelien Wagemakers.jpg

Wil je meer weten over dit project neem dan contact op met Evelien Wagemakers . Op de hoogte blijven van GGzEi? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.