Artikelen zoeken

Verbeter de wereld, begin bij de zorg. Ontwikkel mee met GGzE!

2 maart 2018 | Koert Mulders, Walter Verwegen

Hoe kan GGzE betere zorg leveren, terwijl de problemen van cliënten complexer worden en de marges onder druk staan? Door leefstijlprogramma's en eHealth-hulpmiddelen te ontwikkelen, te testen en toe te passen.

GGzE zoekt afstudeerstagiair(e)s die ondersteunen bij de implementatie van zorginnovaties en docenten die daarbij begeleiden. Inspiratiedag gemist en toch interesse? Mail praktijkopleider Walter Verwegen!

Testen in proeftuinen

Bij GGzE worden allerlei eHealth-toepassingen en leefstijlprogramma's ontwikkeld. Denk daarbij aan de BelevenisTafel die contact tussen ouderen aanmoedigt, virtual reality-simulaties die behandeltijden verkorten en Ecogram, dat een sociaal netwerk visualiseert. Het eLab, de innovatiebroedplaats van GGzE, begeleidt bij het ontwikkelen en testen van digitale zorgoplossingen. Verschillende afdelingen fungeren als proeftuin.

 

Implementatie zorgoplossingen versnellen

Leefstijlprogramma's en eHealth-hulpmiddelen geven cliënten snel meer regie over hun leven, blijkt uit de praktijk. Die zorgoplossingen worden echter nog te weinig toegepast bij GGzE. Afstudeerstagiair(e)s kunnen de implementatie ervan versnellen, bijvoorbeeld door te onderzoeken hoe een app wordt gebruikt en waar verbetering wenselijk is. Om mbo- en hbo- leerlingen en hun docenten te activeren vond op 16 januari een inspiratiedag plaats.

 

Come together

De inspiratiedag droeg de titel 'Come Together', een verwijzing naar een bekende Beatles-single. Organisatoren Irma Kox en Walter Verwegen enthousiasmeerden mbo- en hbo-leerlingen, docenten en deelnemers uit de beroepspraktijk door samen innovatieve projecten te beleven en bespreken. Ook was er aandacht voor afstudeerrichtlijnen en video-interactie training. Zowel de leerlingen als de docenten 'kwamen tot nieuwe inzichten, die ze graag wilden delen', bleek uit de evaluatie.

 

Ontwikkel mee met GGzE!

Zorgoplossingen ontwikkelen en testen is niet alleen noodzakelijk, maar ook leuk. Vraag het bijvoorbeeld aan innovator Koert Mulders en projectleider 'Gezonde leefstijl' Spike Ebbing. Zij kunnen het echter niet alleen. GGzE zoekt mbo'ers en hbo'ers die meehelpen met de implementatie en docenten die begeleiden. Interesse? Neem contact op met Walter Verwegen!

 

*auteur: Martijn van den Bouwhuijsen

Wil je meer weten over dit project neem dan contact op met Joep Kolijn. Op de hoogte blijven van GGzEi? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.