Artikelen zoeken

Van fixeren naar meebewegen - training Veilig in Contact

9 maart 2016 | Esther Pols

GGzE traint medewerkers in het in contact blijven met de cliënt op een verantwoorde, menswaardige en respectvolle manier, ook tijdens moeilijke situaties.

Training ‘Veilig in Contact’

De training 'Veilig In Contact' is de opvolger van de training ‘Omgaan met Dreigend Destructief Gedrag’ (DDG). Onder deze naam werken we aan het verder verminderen van de inzet van dwang- en drangmaatregelen. In deze training leer je hoe je zelfs in de moeilijkste situaties, die vaak ook gepaard gaan met agressie, tóch in contact kunt blijven met de cliënt op een verantwoorde, menswaardige en respectvolle manier. Over hoe meer vaardigheden je beschikt, des te veiliger je je kunt voelen, óók in heel complexe situaties. Vanuit die positie ben je in staat om op een verantwoorde en effectieve manier in contact te gaan met de cliënt. En dat heeft voordelen op het gebied van veiligheid voor de betreffende cliënt, voor de medecliënten, voor jezelf én voor je collega’s waar je op moet kunnen rekenen.

Verschillende niveaus

De training wordt op verschillende niveaus aangeboden: basis, vaardig en deskundig. De basistraining is voor alle medewerkers van de GGzE. De medewerkers die in contact zijn met cliënten maar niet te maken hebben met moeilijke situaties hoeven alleen de basistraining te volgen. Bij de niveaus vaardig en deskundig worden vaardigheden aangeleerd om ook moeilijke situaties op een verantwoorde, menswaardige en respectvolle manier aan te gaan.

esther.jpg

Wil je meer weten over dit project neem dan contact op met Esther Pols. Op de hoogte blijven van GGzEi? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.