Artikelen zoeken

Tussentijdse evaluatie gezonde werkplekken

20 oktober 2016 | Iris Geerts, Ilja Bongers

De verwachting is dat degene die werkt op een gezonde werkplek fitter en creatiever is. Bij Eenheid Kind & Jeugd kunnen de medewerkers gezonde werkplekken uitproberen in de vorm van deskbikes en sta-bureaus. Inmiddels zijn deze werkplekken bijna twee maanden in gebruik en zijn er 17 personen die na het gebruik ervan een korte evaluatie hebben ingevuld.

Van deze 17 personen zijn acht personen tevreden met de gezonde werkplek en zeven personen zelfs zeer tevreden. Zij zouden in de toekomst dan ook regelmatig gebruik willen maken van een gezonde werkplek. Toch worden de gezonde werkplekken niet door iedereen als prettig ervaren. Zo wordt aangegeven dat de gezonde werkplekken minder geschikt zijn voor bijvoorbeeld groepsleiders. Dit omdat deze gedurende de dag veel bewegen en daarom meer behoefte hebben aan af en toe even kunnen zitten. Een aantal personen zijn ook kritisch over de locatie van de gezonde werkplekken. De werkplekken staan nu vaak op luidruchtige plaatsen, waardoor men zich soms minder goed kan concentreren.

Ondanks deze kritische geluiden worden de werkplekken gewaardeerd met een rapportcijfer van een 7,5 en geeft iedereen aan dat dat ze de gezonde werkplekken zouden aanraden bij hun collega’s. Nog 1 maand kan iedere medewerker van Eenheid Kind en Jeugd de gezonde werkplekken uitproberen en een evaluatie invullen. De evaluatie wordt gebruikt om te kijken hoe de gezonde werkplekken breder uitgerold kunnen worden.

 ilja.png

Wil je meer weten over dit project neem dan contact op met Ilja Bongers. Op de hoogte blijven van GGzEi? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.