Artikelen zoeken

Positief bekeken! GGzE Centrum autisme

1 juni 2021 | Danielle van den Meerakker-Heesakkers, Ans Jansen-van Haren.

 

In nauwe samenwerking met cliënten van GGzE Centrum autisme ontwikkelt GGzE  de training 'Positief bekeken!'

In deze training gaan cursisten hun sterke kanten (her)ontdekken, om daar vervolgens mee aan de slag te gaan.

positief bekeken.JPG

Binnen GGzE centrum autisme is aandacht voor sterke kanten van haar cliënten. In het bestaande trainingsaanbod van het centrum autisme is daar al bij verschillende groepen aandacht voor. De Denktank autisme wilde dit aanbod graag aanvullen en heeft voor de opzet van het project subsidie gekregen.

Het project is ontwikkeld door ervaringsdeskundigen in co-creatie met cliënten. Daaromheen was een klankbordgroep van experts welke gevraagd en ongevraagd advies hebben gegeven. 

Doel

Het doel is het ontwikkelen van een training voor en door cliënten. In deze training ligt de nadruk op die zaken die goed gaan bij cliënten, het (her)ontdekken van persoonlijke kwaliteiten en mogelijkheden en hoe zij dit kunnen toepassen in hun dagelijks leven.

De training

De training bestaat uit 12 groepsbijeenkomsten van 2 uur en 2 individuele  coachings-gesprekken. Na de intake wordt er in de eerste 6 bijeenkomsten aandacht besteed aan het (her)ontdekken van sterke kanten. Hierop volgt voor elke deelnemer een individuele coaching. In de laatste 6 bijeenkomsten ligt de nadruk op het daadwerkelijk gebruik maken van de ontdekte sterke kanten. Afsluitend vindt er weer een individuele coaching plaats. 

Eervol

De training Positief bekeken! heeft in 2020 de Planetree Project Award gewonnen. Deze award wordt jaarlijks uitgereikt voor merkbaar betere, mensgerichte zorg.

Aanmelden

Als je cliënt bent bij GGzE centrum autisme kun je jezelf aanmelden voor deelname aan een volgende training via autismegroepen@ggze.nl. Ook voor mee info kun je terecht op dit e-mailadres.

En dan verder

Na twee succesvolle pilotgroepen zijn we in overleg met Groeirijk om de training GGzE-breed te gaan geven. De training is niet specifiek voor mensen met autisme en voor veel meer mensen geschikt. Hierna zal de training buiten GGzE beschikbaar komen.

Voor meer info over de subsidie kijk op Projectpagina ZonMw

Bekijk de video voor een leuke uitleg over dit project

Wil je meer weten over dit project neem dan contact op met GGzE team autisme. Op de hoogte blijven van GGzEi? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.