Artikelen zoeken

Launch Party VR Hub voor de GGZ op 27 september 2017

Wij doen regelmatig onderzoek in opdracht van andere organisaties. Ook doen we soms onderzoek dat niet binnen een van onze vaste onderzoeksthema's valt. Voorwaarde is dat het onderzoek past binnen onze missie en ambitie.

Inspiratiedag Come Together
Inspiratiedag Come Together 2.JPG

Launch Party VR Hub voor de GGZ op 27 september 2017

Wet

Zelf aan de slag

Ecogram is een innovatief zorgproduct van het eLab. Omdat de app nog in ontwikkeling is kun je deze nog niet in de App Store vinden. Wél kun je de app alvast uitproberen en ons een handje helpen door feedback te geven. Als je het onderstaande formulier invult ontvang je binnen enkele dagen een uitnodiging waarmee je Ecogram kunt downloaden. De handleiding vind je hier.

Launch Party VR Hub voor de GGZ op 27 september 2017

Launch Party VR Hub voor de GGZ op 27 september 2017

De onderzoeksgroepen

Launch Party VR Hub voor de GGZ op 27 september 2017

16 augustus 2017 | Joep Kolijn

De VR Hub wordt feestelijk geopend op:

27 september van 15.00 - 17.00
Inspiratiecentrum
Grote Beekstraat 8, Parkeerplaats 6
5626 NE Eindhoven

Bestel nu je kaartjes op Eventbrite. Je bent van harte welkom!

Programma:

 • Welkom met koffie en thee
 • Toelichting VR Hub voor de Geestelijke Gezondheidszorg
 • Feestelijke opening van de VR Hub
 • Wandeling naar de VR Hub
 • Mogelijkheid tot het beleven van verschillende VR toepassingen in de VR Hub op het eLab
 • Relaxation space
 • Exposure therapie
 • MindMansion
 • Ver Binnen
 • Vertigo
 • En nog veel meer!

Virtual Reality (VR), Augmented Reality (AR) en Mixed Reality (MR) worden gezien als nieuwe (media)technieken die veel impact gaan hebben om de samenleving. Volgens sommigen kan dit vergeleken worden met de komst van het internet en de mobiele telefoon.

Het is van belang dat binnen GGzE in een vroeg stadium de mogelijkheid wordt gecreëerd om ervaringen op te doen met VR/AR en MR binnen diverse zorgpaden om te leren waar de toegevoegde waarde van de nieuwe techniek voor GGzE als zorgverlener ligt. Het gaat hierbij nadrukkelijk niet om een nieuwe techniek als de nieuwe heilige graal te zien, maar om het ontdekken waar de kracht en mogelijkheden van deze techniek ligt en het verbinden aan nieuwe behandelmethodieken en marktbehoeftes van de nieuwe generaties.

Hoe gaan we dat doen?
Door het inluiden van een fysieke plek 'de VR Hub' voor GGz. Een officiële ruimte om Virtual Reality en Augmented Reality toepassingen voor de diverse GGZ domeinen op efficiëntie en effectiviteit te verkennen. We gaan workshops en werksessies organiseren. Daarmee verzamelen we ideeën. Maar er worden ook oplossingen bedacht en er wordt getest in interactie tussen externe partijen, cliënten en professionals.

Na enkele maanden van voorbereiden willen we nu dan graag samen met jou op interactieve wijze de VR Hub voor de Geestelijke Gezondheidszorg openen!

Leuk als je er bij bent.

joep .jpeg

Wil je meer weten over dit project neem dan contact op met Joep Kolijn. Op de hoogte blijven van GGzEi? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.