Artikelen zoeken

Online behandeling en andere mogelijkheden dan traditionele therapie

12 mei 2020 | Marion del Prado

Meteen contact met je behandelaar tijdens een angstaanval in de supermarkt. Volgens Annet Spijker, bestuurder bij GGZ-instelling i-psy PsyQ en Brijder, bieden online behandelingen hele andere mogelijkheden dan traditionele therapie. Ze hoopt dat de coronacrisis ervoor zorgt dat meer patiënten en behandelaars openstaan voor de inzet van digitale behandelingen in de geestelijke gezondheidszorg. 

Andere mogelijkheden

Volgens Annet Spijker, psychiater en bestuurder bij GGZ-instelling i-psy PsyQ en Brijder, bieden online behandelingen hele andere mogelijkheden dan traditionele therapie. Ze hoopt dat de coronacrisis ervoor zorgt dat meer patiënten en behandelaars openstaan voor de inzet van digitale behandelingen in de geestelijke gezondheidszorg.

GGzE behandelt  al een  aantal jaren bezig online. Door Corona is  online behandelen in een stroom verscnelling gekomen. Uit onderzoek blijkt dat online behandelen goede resultaten oplevert. Omdat je zelf bepaalt hoe vaak en in welk tempo je de modules doorloopt, heb je invloed op het rendement en de doorlooptijd. Door onderdelen nog eens te herhalen blijven inzichten vaak beter hangen. In de gesprekken met de behandelaar kun je onderwerpen verder uitdiepen. Dat brengt je dichter – en soms zelfs sneller – bij je doel.

Met heel veel dank aan KRO-de Monitor en Annet Spijker. Lees meer in het artikel :

https://demonitor.kro-ncrv.nl/artikelen/online-therapie-in-de-ggz-deze-psychiater-hoopt-dat-we-het-ook-na-corona-blijven-doen

Monique van HaarenPNG.PNG

Wil je meer weten over online behandelen bij GGzE neem dan contact op met Monique.van.Haaren @ggze.nl Op de hoogte blijven van GGzEi? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.