Artikelen zoeken

Interessante projecten GGzE op Festival Forensische Zorg

22 oktober 2018 | Matty Timmermans

Forensische zorg is geestelijke gezondheidszorg, verslavingszorg en verstandelijk gehandicaptenzorg dat onderdeel is van een (voorwaardelijke) straf of maatregel. Forensische zorg wordt meestal door de rechter opgelegd als onderdeel van een straf en/of maatregel aan iemand met een psychisch/psychiatrische stoornis of verstandelijke beperking die een strafbaar feit heeft gepleegd. Forensische zorg beweegt zich op het snijvlak van twee werelden. Die van het strafrecht en die van de zorg.

Vergrootglas

Instellingen in de forensische zorg liggen al jaren onder een vergrootglas en dat wordt in deze tijden van sociale media alleen maar meer. Politiek en maatschappij stellen steeds hogere eisen aan het werk van medewerkers in de forensische zorg: fouten worden niet getolereerd. Begrijpelijk, want elk incident is er één te veel. Tegelijkertijd kiezen we in dit land voor resocialisatie, en dat neemt nu eenmaal risico’s met zich mee. Een aantal recente incidenten heeft geleid tot de conclusie dat er veranderingen nodig zijn, onder andere op het gebied van veiligheid, het inschatten van risico’s en maximale toerusting van medewerkers.

Door het indienen van verschillende programma ideeën vanuit het werkveld tijdens Festival Forensische Zorg 2019 ontstaat er een gevarieerd interessant festival programma met oog voor de praktijk. Uitwisseling  van kennis staat daarbij voorop. Maar het is natuurlijk ook mogelijk om los van het festival direct met de projectleiders contact te leggen als je meer wilt weten.

Plek krijgen in het programma

Om een plek te krijgen in het programma kan er  tot 30 oktober gestemd worden op de inzendingen en met behulp van jou stem kan GGzE zich laten horen op het Festival Forensische Zorg 2019. Als je op de link klikt kom je bij het ingediende voorstel en kun je meteen het aantal sterren geven. Vanuit de GGzE de Woenselse Poort zijn 4 inzending ingestuurd.

 • Verbindingsgroep De Brug brengt culturen bij elkaar
  • Workshop; Mohamed Rayhi, Dick Boonman

https://www.festivalforensischezorg.nl/stemmen/?voorstel=5

 • Hulpkaart bij afschaling van forensische zorg!
  • Workshop; Nienke Slikkers, Hinko Nabben, Matty Timmermans.

https://www.festivalforensischezorg.nl/stemmen/?voorstel=18

 • HKT-R In / door / uitstroom profielen TBS, een hulpmiddel bij klinische besluitvorming
  • Talk; Paul Ter Horst

https://www.festivalforensischezorg.nl/stemmen/?voorstel=59

 • Voorbij de veiligheid op zoek naar passendere begrippen.
  • Talk; Dick Boonman

https://www.festivalforensischezorg.nl/stemmen/?voorstel=26

banner FF 2019PNG.PNG
M. Timmermans 036.jpg

Wil je meer weten over deze projecten, tevens inzendingen voor het festival, neem contact op met Matty.Timmermans@dewoenselsepoort.nl. Op de hoogte blijven van GGzEi? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.