Artikelen zoeken

GGzE vraagt input ‘Ontwikkeling Hulpkaart’

29 april 2019 | Karin Lorenz-Artz

De Hulpkaart is, als afgeleide van de Crisiskaart, een concept met veel potentie, maar vraagt nog verdere ontwikkeling om goed aan te sluiten bij de behoefte van de gebruikers. GGzE zet zich hier voor in, maar heeft hierbij hulp nodig.

Input ‘Ontwikkeling Hulpkaart’ 

Even de weg kwijt zijn, letterlijk of figuurlijk. Sommige burgers hebben hierop een verhoogd risico. Door dementie, een verslaving, een verstandelijke beperking of een psychische kwetsbaarheid. Om deze mensen snel de hulp of zorg te kunnen bieden die zij op dat moment nodig hebben, is er de Hulpkaart.

De Hulpkaart biedt mensen die hulp willen verlenen (zoals politie, hulpverleners en omstanders) handelingsperspectief om direct datgene te doen wat nodig is en helpt. Dat voorkomt onnodige escalaties van lastige situaties en draagt zo bij aan de veiligheid van de persoon zelf en aan de veiligheid in de wijk.

Verdere ontwikkeling

De Hulpkaart is landelijk in ontwikkeling met uiteindelijk doel dat de Hulpkaart voor iedere burger die er baat bij heeft, beschikbaar gaat komen. In een reeks van workshops probeert men met diverse deelnemersgroepen te achterhalen waar de behoeften liggen voor verdere ontwikkeling van de Hulpkaart. Uw kennis en ervaring is nodig om tot een zo goed mogelijke Hulpkaart te komen en voor u een kans om invloed uit te oefenen op de vormgeving van dit product. Er worden twee workshops georganiseerd: één voor zorgprofessionals uit het woon-, zorg- en welzijnsdomein, één voor mensen die hulp willen verlenen zoals politie, gemeenten en supermarkten.

Workshop ‘Ontwikkeling Hulpkaart’

De workshop wordt georganiseerd aan de hand van de Tools voor Moed®-klantreis methode. De doelgroep welke tijdens de workshop centraal zal staan, zijn personen met dementie.

 

Workshop zorgprofessionals

Dag: Donderdag 23 mei 2019
Tijd: 13.30-16.30u
Locatie: GGzE Elab Dr Poletlaan 13 Eindhoven 
Deelnemers: Zorgverleners (Woon, zorg- en welzijnsdomein)
Aanmelden: Heeft u interesse om met ons mee te denken? Meld u dan snel aan door te klikken op deze link.

 

Workshop mensen die hulp willen verlenen

Dag: Dinsdag 28 mei 2019
Tijd: 13.30-16.30u
Locatie: GGzE De Grijze Generaal Winston Churchilllaan 75 Eindhoven
Deelnemers: Mensen die hulp willen verlenen (Politie, ambulancepersoneel, (dementievriendelijke) gemeenten, detailhandel, supermarkten)
Aanmelden: Heeft u interesse om met ons mee te denken? Meld u dan snel aan door te klikken op deze link. 

Mocht u vragen hebben over bovenstaande, neem dan contact op met projectleider Karin Lorenz (karin.lorenz@ggze.nl).

hulpkaart.PNG
karin lorenz -artzjpg

Wil je meer weten over dit project neem dan contact op met de projectleider Karin Lorenz. Op de hoogte blijven van GGzEi? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.