Artikelen zoeken

GGzE Pokémon Go Event in 040 Stadsnieuws 2016

23 december 2016 | Kristel de Groot

Pokéstops op Landgoed De Grote Beek

Terugblik

Wat een geweldige eer!! Ons Pokémon Go Event als één van de hoogtepunten van het jaar in het jaaroverzicht van Studio040. Kijk voor GGzE & Pokemon op 20.55 - 21.37 min

HISTORIE

Donderdag 28 juli tussen 16.30 en 19.00u zet GGzE worden er gedurende tweeëneenhalf uur Lure Modules aan op de 10 Pokéstops op Landgoed DeGrote Beek

Kom jij er ook op af?

Pokémon Go is een geweldig succes! Het breekt alle records en overschrijdt het gemiddelde gebruik van apps als Snapchat, Tinder, Instagram en Facebook. Het heeft al meer dan 2 miljoen gebruikers in Nederland.

Het bijzondere van het spel is dat het allerlei soorten mensen bij elkaar brengt en communicatie tot stand brengt tussen deze mensen. Het motiveert mensen om naar buiten te gaan en te bewegen. Om deze redenen geven verschillende deskundigen aan dat het spel ook de mentale en fysieke gezondheid van spelers met depressieve klachten en sociale angsten omhoog brengt.

Vorige week nog publiceerde Dr. John Grohol, oprichter van Psych Central, dat het spelen van Pokémon Go de status van de geestelijke gezondheid in de echte wereld verbetert. Volgens Grohol creëert het spel een sterke motivatie voor mensen om naar buiten te gaan en meer actief te zijn. Deze ontwikkelingen passen bij de visie van GGzE, namelijk dat bewegen, een gezonde leefstijl en een goede conditie van groot belang is voor het fysiek en geestelijk welbevinden van de mens. Sociaal psychiatrisch verpleegkundige Matthijs Olthuis bij GGzE geeft aan dat meerdere van zijn cliënten met vormen van autisme, angststoornissen of depressie, ervaren dat het spel hen helpt om naar buiten te gaan en contact te leggen met andere jongeren.

De toekomst gaat uitwijzen of Pokémon Go een blijvend effect heeft op motivatie om te bewegen en sociale contacten tussen jongeren, maar in de tussentijd wil GGzE gebruik maken van de game om te benadrukken hoe sterk het verband is tussen voldoende beweging/sociaal contact en je psychische gezond voelen. We hopen jullie te mogen ontvangen op ons Landgoed voor dit Pokémon Go event. Er is veel ‘te vangen’ en daarnaast hebben we bij het Grand Café het Ketelhuis een spelers-ontmoetplek ingericht waar je lekker even wat kan drinken, een snack kan eten en kan ‘ontmoeten’.

Lees ook artikelen op internet over deze rage.

Gisterenavond en vanochtend veel aandacht voor het leuke pokemon event op Landgoed De Grote Beek:

OB vooraankondiging

OB berichtgeving evenement zelf

Studio 040 berichtgeving evenement zelf

ED digitaal

Dichtbij.nl

mspr-20120214-Kristel de Groot 016zw.jpg

Wil je meer weten over dit project neem dan contact op met Kristel de Groot. Op de hoogte blijven van GGzEi? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.