Artikelen zoeken

GGzE lezingen congres Shaping the future of community mental health care

16 oktober 2019 | Eva van Nunen, Monica Eikema

De derdejaars verpleegkundigen in opleiding tot specialist ggz (vios-ggz) presenteerden op buitenlands congres.‘Shaping the future of community mental health care’ in Verona (Italië)                     

Presentaties

In de prachtige omgeving van Verona (Italië) hebben Eva van Nunen en Monica Eikema hun onderzoeken gepresenteerd. Zij zijn tijdens hun onderzoek   begeleid door respectievelijk Liselore Snaphaan en Inge Bongers. De titel van het congres sluit mooi aan bij de fase van hun studie en professionele ontwikkeling: Shaping the future of community mental health care.                                                                            

Het congres vond plaats in een monumentaal gebouw van de Universiteit van Verona. Onder de indruk van het gebouw werden de deelnemers tussen de eerste lezingen door, verrast door dans en zang, onder andere van een tenor die een aria uit de opera Turandot van Puccini zong.  

Best  poster Verona.jpg
Monica Eikema
eva en poster.png
Eva van Nunen

Andere inzet

Naast het presenteren van de onderzoeksposter, gaven Eva en Monica ook nog een mondelinge presentatie over hun onderzoek.

Op vrijdag 6 september beet Eva de spits af in het blok ‘Applications of E-Health in interventions/ Digital Health -1’.

Eva presenteerde haar onderzoek ‘Utilizing physological biofeedback at virtual reality for relaxation’ dusdanig deskundig en overtuigend, dat zij is geïnterviewd door het NAPHA (Nasjonalt kompetansesenter for Psykisk HelseArbeid). Een Noors – vanuit overheidswege ingesteld - expertisecentrum voor geestelijke gezondheidszorg voor volwassenen. I.v.m. de grote afstanden in Noorwegen zijn zij erg geïnteresseerd in de toepassingen van E-Health.

Ben je nieuwsgierig naar het interview, ga naar https://www.napha.no/napha2015/ . Wellicht heb je vertalen.nu nodig ;)

Op zaterdag 7 september gaf Monica acte de présence. Zij was door de organisatie aangewezen als Chair van het tweede blok over ‘Applications of E-Health in interventions / Digital Health’.

Naast de rol van Chair presenteerde Monica ook haar onderzoek ‘User experience of bipolar patients; measuring lithium with a mobile device’. Een kwalitatief onderzoek met als doel inzicht te verkrijgen in gebruikerservaringen met de lithiumzelftest en hoe zelfmonitoring bijdraagt aan zelfmanagement. Monica eindigde haar presentatie met een mooie brug naar het thema van het congres ‘Shaping the future’ door de reeds bewezen meerwaarde van de glucosemeter te vergelijken met de lithiumzelftest.

Wil je meer weten over de ontwikkeling over de lithium mobile device klik dan hier. 

lize.png
Liselore snaphaanl 1.jpg

Wil je meer weten over dit project neem dan contact op metLiselore Snaphaan. Op de hoogte blijven van GGzEi? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.