Artikelen zoeken

Gamebus : gezondheidsapp voor forensische clienten

4 januari 2016 | Kristel de Groot, Rob Kimpen, Jelle Leermakers

GameBus is een gezondheid bevorderende smartphone applicatie, ontwikkeld aan de Technische Universiteit in Eindhoven. Het GameBus-platform verbindt allerlei apps. Op het gebied van fysieke gezondheid kun je denken aan RunKeeper of Strava waarmee je hardloop- of fiets activiteiten kunt bijhouden, op het gebied van cognitieve gezondheid zijn diverse Sudoku (achtige) puzzels en andere denk- of aandacht spelletjes gekoppeld en ook stimuleert de app sociale activiteiten.

Door de registratie van deze activiteiten, scoor je punten voor allerlei uitdagingen. Met je team probeer je zo goed mogelijk je best te doen om zo hoog mogelijk te eindigen. Het gaat binnen GameBus niet alléén om de eer, soms zijn er ook echte prijzen te winnen!

GameBus binnen de GGzE

GameBus is in ontwikkeling voor een brede doelgroep maar wordt nu ook specifiek geprobeerd bij forensische cliënten binnen de GGzE/DWP. DWP cliënten zijn een interessante doelgroep doordat zij vaak minder actief zijn op een van de gezondheidsgebieden en het leuk vinden om bezig te zijn met smartphones en innovatie.

De eerste reacties vanuit cliënten zijn positief. Ze vertellen het leuk te vinden om op een ongedwongen manier bezig te zijn met hun eigen gezondheid en hopen ook het groepsgevoel te verbeteren door het teamwork dat komt kijken bij de app.

De app is sinds kort ook beschikbaar in de Google play store (helaas nog niet voor iOs).


mspr-20120214-Kristel de Groot 016zw.jpg

Wilt u meer weten of heeft u interesse in het gebruik van deze app? Kijk op www.GameBus.eu of neem contact op met Kristel de Groot. Op de hoogte blijven van GGzEi? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.