Artikelen zoeken

Ervaringen met psychosebril

11 januari 2016 | GGzE

Psychose is een van de grootste mysteries van het menselijke bestaan en er is weinig begrip voor deze extreme geestestoestand. Met behulp VR technologie kun je bij Labyrinth Psychotica zelf ervaren hoe moeilijk het is om te functioneren wanneer zintuigen worden aangetast en realiteiten door elkaar lopen.

Het is een digitaal psychosesimulatieprogramma, ontwikkeld door de Nederlandse onderzoeker en kunstenaar Jennifer Kanary Nikolova.
Zij is een onafhankelijk kunstenaar en artistiek onderzoeker bij Roomforthoughts. In 2006 begon zij aan een artistiek onderzoeks-PhD aan The Planetary Collegium, Plymouth University, waar dit project een resultaat van is. Een persoonlijke ervaring uit haar directe omgeving was voor Jennifer aanleiding om dit project vorm te geven. Bij de ontwikkeling van de twee interactieve media platforms heeft zij gebruik gemaakt van de adviezen van ervaringsdeskundigen en professionals.

Met dank aan de medewerkers van het Woonbedrijf in Eindhoven.


Ook is er een samenwerking tussen Fontys Hogeschool Mens en Gezondheid en GGzE. Is The Wearable psychose ervaring een nuttige toevoeging voor de opleiding? De studenten geven hun reacties.

21-linkedin-picture-11068-0_160x160.jpg

Wilt u meer weten over dit project, neem dan contact op met Hans Marechal. Op de hoogte blijven van GGzEi? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.