Artikelen zoeken

En? Kijkt u al uit naar de feestdagen?

13 december 2016 | Joep Kolijn, Jorian Dane

Uit kijken naar iets leuks ........

Als kind naar je verjaardag uitkijken is iets wat veel mensen zich nog wel kunnen herinneren. Het maakte de saaie schooldagen leuker omdat je wist dat het nog maar 2 weken duurde tot je jarig was. Je had iets leuks in het vooruitzicht.

Ook als volwassene zijn er nog steeds momenten waar je naar uit kan kijken. Dit kan bijvoorbeeld een nieuwe film zijn in de bios of het WK wat weer plaatsvindt. Maar ook een verjaardag, vakantie of een familie-uitje. Het uitkijken naar dit soort fijne momenten kan enorm helpen bij je dagelijkse leef motivatie en geestelijke welzijn. Vooral voor mensen die ervaren in een dagelijkse sleur te leven. Deze positieve lichtpuntjes geven het gevoel die sleur te kunnen doorbreken.

Mijn project richt zich voornamelijk op mensen met een depressie. Dit omdat uit onderzoek is gebleken dat mensen met een depressie minder deze positieve momentjes ervaren en minder gebruiken dan mensen zonder depressie.

Ik wil dan ook een tool maken waarmee ik mensen met een depressie (of mogelijk zelfs een burn-out) help, zodat ze beter en effectiever hun nieuwe ervaringen kunnen in zetten. Zodat ze actiever kunnen anticiperen om zo hun geestelijke welzijn te verbeteren.

Omdat het project nog in zeer vroeg stadium is ben ik aan het uitzoeken welke verschillende aspecten interessant en waardevol zijn voor het eind resultaat. Zo ben ik momenteel aan het kijken of ik de gebruiker bewust kan maken door middel van subtiele haptische feedback. Maar ook hoe ik met behulp van een app een conversatie met de gebruiker op gang kan brengen om zo nieuwe toekomstige positieve ervaringen te ontdekken.


Mijn doel is uiteindelijk om mijn tool aan te laten sluiten bij de huidige behandelingen. Dit kan bijvoorbeeld door middel van een duidelijke weergave van de plek waar de cliënt staat in het behandelingstraject en kleine technieken om hem/haar te motiveren door te zetten. Dit, terwijl de tool nog steeds in de initiële functies voorziet.

Dit project is nog volop aan de gang! Dus ik sta open suggesties, vragen en/of commentaar! Mocht u mij willen en kunnen helpen, dan hoor ik het graag!
Mijn contactgegevens vind u onderaan dit artikel.

jorian dane).jpg

Wil je meer weten over dit project neem dan contact op met Jorian Dane. Op de hoogte blijven van GGzEi? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.