Artikelen zoeken

Eco-app 2.0 (digitaal ecogram)

23 mei 2016 | Wanda Kruijt, Mark Slaats

Let op : Dit project is niet meer in handen van GGzE.  Dus informatie via  info@ggzei.nl  opvragen wordt afgeraden.

U kunt voor deze app contact opnemen met freena@freena.nl

Eco-app 2.0 (digitaal ecogram)

Steun van mensen om je heen is voor elke cliënt belangrijk, zowel tijdens als na een behandeling. Steun van de juiste mensen, want een destructieve relatie kun je beter stopzetten. De eco-app geeft inzicht in iemands sociaal netwerk. De cliënt kan deze tool zelf bijwerken. Dit stimuleert eigen inbreng, zelfregie en het praten over relaties.

Momenteel is de 2.0 versie uitgebracht, waarbij het inzicht geven van een sociaal netwerk extra bekrachtigd wordt door beloningen met de cliënt af te spreken, waardoor hij of zij nog gemotiveerder raakt om sociale contacten te betrekken bij de behandeling.

Naast een compleet overzicht van wie betekenisvol zijn voor je leven, komt praktisch in beeld wat je aan je netwerk hebt. Wie van de familie, vrienden of buurtgenoten kunnen me bijvoorbeeld helpen in het vinden van werk of een goede woonplek draagt bij aan het herstel van de cliënt.

Ook aandachtsgebieden, zoals middelengebruik (drugs of alcohol) en andere verslavingen kunnen uitgewerkt worden in de tool. Per contact kan een leerdoel worden geformuleerd dat aansluit bij de behandeldoelen van de cliënt.

Momenteel wordt de eco-app 2.0 actief gebruikt bij de Catamaran, kliniek voor forensische jeugdpsychiatrie en wordt deze geleidelijk aan meer gebruikt bij andere locaties van het Centrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie, TRTC, De Woenselse Poort en zijn er contacten extern met Kompaan en de Bocht om de laatste versie 2.0 aldaar verder te gaan implementeren.

freena profile.jpg

Wil je meer weten over dit project neem dan contact op met freena@freena.nl Op de hoogte blijven van GGzEi? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.