Artikelen zoeken

B(I)ijdrage GGzE in Dutch Happiness Week

13 maart 2017 | Marion del Prado

13-17 maart: Dutch Happiness Week bij GGzE

Waar wordt een mens gelukkig van? Meer dan 50 activiteiten op 15 locaties in Eindhoven. Ook bij GGzE.

GELUK IS VAN BELANG

Gelukkige mensen zijn betere werknemers en betere burgers. Ze zijn actiever, creatiever, minder vatbaar voor ziektes, energierijker en participeren meer dan minder gelukkige mensen. Geluk is van belang op sociaal én economisch gebied. Niet voor niets heeft de VN 20 maart uitgeroepen tot ‘Internationale Dag van het Geluk’ en nemen instellingen als het Sociaal Cultureel Planbureau geluk op als indicator in hun publicaties.

Neem een kijkje op de website van Dutch Happiness Week

GELUK BIJ GGZE

Een kopje koffie en gratis gelukskoekje in het nieuw geopende trendy café Caffeine Dealers? Er worden verschillende koffie types geschonken van eigen gebrande bonen. Of een lunch in Grand Café Het Ketelhuis? Het zijn voorbeelden van projecten waarmee GGzE mensen helpt met een afstand tot de arbeidsmarkt resocialiseren en re-integreren. Ze bieden hun kansen en hulp bij het herstel.

Daarnaast zullen we aanwezig zijn tijdens lezingen in de bieb. Het ELab laat mensen kennis maken met nieuwe ionnovatieve productenin de ggz zorg.

GGZE LAAT MENSEN GROEIEN

Dutch Happiness Week sluit prima aan bij de visie van GGzE. Wij zijn er namelijk van overtuigd dat mensen blijer en gelukkiger worden als ze vanuit mentale kracht een bijdrage kunnen leveren aan de samenleving. Daarom denken wij niet vanuit 'wij weten wat goed voor je is' maar kijken we naar 'waar liggen talenten en ontwikkelmogelijkheden'. Dus… van zorgorganisatie naar ontwikkelorganisatie en van organisatie op afstand naar een community die dichtbij is.

ACHTERGROND

Het initiatief 'Geluk voor Eindhoven' is in 2014 ontstaan uit een samenwerking tussen Het Parktheater Eindhoven en Fontys Hogescholen. Het initiatief heeft als doel om kennis en bewustwording rond het thema geluk in de stad Eindhoven te vergroten en samen met partners in de stad te werken aan projecten die geluk in Eindhoven bevorderen. GGzE heeft een geluksplek op het terrein en neemt deel aan DHW.

Terug naar overzicht

marion del prado.jpg

Wil je meer weten over dit project neem dan contact op met Marion del Prado. Op de hoogte blijven van GGzEi? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.