Artikelen zoeken

De vernieuwde Ecogram-app gratis en vrijblijvend uitproberen?

15 mei 2018 | Freena Eijffinger

Let op : Dit project is niet meer in handen van GGzE. Dus gebruik van info@ggzei.nl wodt afgeraden.

U kunt voor deze app contact opnemen met Freena@freena.nl

 
Cliënten kunnen door een opname erg afhankelijk worden van zorgverleners en medecliënten, bijvoorbeeld voor emotionele steun of gezelschap. Ecogram geeft snel overzicht van de (dis)balans van een persoonlijk netwerk. Wil je samen met je cliënt op ontdekkingsreis gaan en groei stimuleren? Vraag de gratis app aan en sla een brug naar een zelfredzame toekomst.

Opslaan en delen

Het Ecogram verbeeldt zowel de omvang als de kwaliteit van een sociaal netwerk. Gebruikersvriendelijkheid stond centraal bij de ontwikkeling van de app. De vrolijke kleuren, duidelijke indeling en vele opties stimuleren om te blijven ontdekken en groeien. De netwerkoverzichten, met daarop bijvoorbeeld de invloed van contactpersonen op levensthema's, kun je gemakkelijk opslaan en delen.

Ecogram4.jpg

Positieve contacten aangaan

Sinds de introductie van Ecogram experimenteren allerlei GGzE-afdelingen ermee, zoals forensische kliniek De Catamaran. Daar gebruikte bijvoorbeeld Dennis het herstelgerichte meetinstrument op advies van zijn maatschappelijk werker. Geïnspireerd door de Ecogram-overzichten besloot Dennis om zijn sociale vaardigheden te verbeteren en contacten met naasten te versterken. Dennis woont inmiddels thuis en blijft positieve contacten aangaan.

Cliëntperspectief

In opdracht van de afdeling Onderzoek, Ontwikkeling en & Innovatie vond onderzoek plaats naar de netwerkbenadering bij De Catamaran. De afstudeergroep concludeerde dat zorgverleners zowel de netwerkbenadering als het Ecogram onvoldoende methodisch gebruiken. Onder andere vanwege de werkdruk en een gebrek aan kennis. Aanbevolen wordt om vanuit cliëntperspectief te delen hoe het Ecogram werkt.

Breder publiek

Het Ecogram is gemaakt bij het eLab, de innovatiebroedplaats van GGzE. Experts op gebied van lean startup, softwareontwikkeling en productontwikkeling ondersteunden daarbij. Doorontwikkeling vindt plaats op basis van gebruikersfeedback. De app is nu beschikbaar voor Apple-devices. GGzE zoekt de financiële middelen om een webbased versie te maken, zodat Ecogram op alle smartphones en tablets kan draaien.

Proeftuin

GGzE is voor de doorontwikkeling van Ecogram op zoek naar zorginstellingen die als proeftuin willen fungeren. In een proeftuin kun je de app gratis en vrijblijvend uitproberen, onder begeleiding van het Ecogram-projectteam. Pas als de app wordt ingebed in de zorgorganisatie ga je als betalende klant verder. Interesse? Mail projectleider Freena Eijffinger.

Aan de slag als individu

Heb je een iPad of iPhone? Vraag Ecogram gratis aan. Na enkele dagen ontvang je een actievatiecode. Installeer in de tussentijd TestFlight, dat gratis verkrijgbaar is in de App Store. Verwerk daarna de actievatiecode in TestFlight, installeer Ecogram en maak een persoonlijk netwerk. Uitgebreide informatie vindt je in de handleiding.

Freena.jpg

Wil je meer weten over dit project neem dan contact op met Freena Eiffinger. Op de hoogte blijven van GGzEi? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.