Artikelen zoeken

Conceptontwikkeling in bloei

14 december 2015 | Aafke Coopmans, Pim van Dijk

Sinds september lopen wij allebei stage bij het eLab van het GGzE.
We zijn studenten van de studie International Lifestyle Studies aan Fontys (Academy for Creative Industries) in Tilburg. Tijdens onze studie leren wij concepten te ontwikkelen op basis van uitgebreid onderzoek. Eén echte definitie voor het woord concept kunnen wij je niet geven.

Je zou een concept kunnen zien als een gerecht waarvan de conceptontwikkelaar de chef is.
Het gerecht moet een bepaald gedachtegoed (smaak), visie en missie (voedingsstoffen) hebben. Als je een lekkere maaltijd wil maken kun je helaas niet alles bij elkaar gooien.
Je moet goed kijken wat op elkaar aansluit, wat elkaar versterkt en nog belangrijker wat je gasten lekker vinden.
Dus, om een goed uitgebalanceerd gerecht te maken heb je bij elkaar passende ingrediënten (conceptdragers) nodig.
Voorbeelden van ingrediënten zijn;
- manier waarop je communiceert
- producten en diensten
- uitstraling van de omgeving
- betrokkenen oftewel netwerk

Op het moment zijn Aafke en ik bezig met het bereiden van een overheerlijk concept voor gezinnen. Daarover meer in een volgend artikel.
Verder houden wij ons bezig met verzamelen van ingrediënten en het verduidelijken van bestaande recepten.


joep .jpeg

Wil je meer weten, neem dan contact op met Joep Kolijn. Op de hoogte blijven van GGzEi? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.