Artikelen zoeken

Artikel Doorontwikkeling Hulpkaart Nurse Academy GGZ

24 augustus 2020 | Joyce Bierbooms, Inge Bongers, Karin Lorenz-Artz, Chrisje van Rens

Een mooi project! de Hulpkaart.

Op dit moment is de Hulpkaart in verschillende regio’s in Nederland beschikbaar. Het landelijke project en het project van GGzE zijn met verschillende partijen in gesprek op zoek naar een landelijke kartrekker. Ook wordt gezocht naar een mogelijkheid om de Hulpkaart te digitaliseren en de geleerde lessen en aanbevelingen in de praktijk te realiseren.

Er werd  een artikel aangeboden aan het tijdschrift Nurse Academy GGZ. Dit artikel wordt in editie 3 geplaatst . Die editie verschijnt rond 1 september.

 En als je er meer over het hele project wilt lezen kijk dan op GGzEi.nl en zoek op Hulpkaart

 

Doorontwikkelen van de Hulpkaart (samenvatting)

Het aantal meldingen van overlastgevende incidenten door mensen met verward gedrag is toegenomen. De Hulpkaart wordt als belangrijk middel gezien. Enerzijds helpt de kaart mensen met verward gedrag om regie te houden in situaties waarin hulp nodig is en anderzijds biedt hij omstanders handvatten hoe te handelen. Het artikel beschrijft de ervaringen en aanbevelingen van het Hulpkaart-project van GGzE.

Met dank aan : 

  • KARIN LORENZ-ARTZ, beleidsmedewerker/wetenschappelijk medewerker, GGzE, Eindhoven JOYCE BIERBOOMS, senior wetenschappelijk medewerker, GGzE, Eindhoven
  • CHRISJE VAN RENS, verpleegkundig specialist GGZ, GGzE, Eindhoven
  • INGE BONGERS, programmaleider onderzoeksgroep EBMI, GGzE, Eindhoven

Kijk na 1 september op deze site  https://www.nurseacademyggz.nl/leermodules

Daar is het hele artikel te vinden. 

Inge Bongers

Wil je meer weten over dit project neem dan contact op met Inge Bongers. Op de hoogte blijven van GGzEi? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.