Artikelen zoeken

Meer veiligheid en verbinding via App2find

16 december 2015 | Eric Smets

Als ambulante werker bezoek je vaak je vaak in je eentje cliënten. Soms kan er een situatie ontstaan dat je graag zou willen, dat je collega’s weten waar je bent of dat je snel kunt zien wie er in de buurt is om b.v. gezamenlijk een cliënt te bezoeken of in verband met je eigen veiligheid. Dit kan met App2Find.

Zelf heb ik met mijn team (GGzE de Boei Stratum) een pilot gedraaid. Het is prettig om te weten wie waar aan het werk is gedurende je eigen werkzaamheden of ’s morgens gewoon even te kijken wie er aan het werk is.

Effecten bij ons team waren dat je je toch meer een team voelt ondanks dat je elkaar niet zo veel (fysiek) ziet. Soms was er een gezamenlijke afspraak met teamleden om naar een cliënten groep te gaan. Je kon dan zien dat ze daar ter plekke waren en dat gaf een fijn gevoel (de afspraak is gelukt).

Gewoon verkrijgbaar in de app store

App2Find is beschikbaar voor iOS en Android mobiele toestellen

Met App2Find kun je o.a.:
»Kiezen wie je volgt
»Kiezen wie je wilt volgen
»Zoek je collega op een kaart (powered by Google Maps)
»Kies de update-frequentie van locatie bepaling

In verband met privacy is het zelfs mogelijk om je laatste bekende positie te verbergen, maar als je wilt kun je ook gebruik maken van de run-in-background' optie, zodat je collega’s je overal kunnen vinden.

Na het aanmaken van een uitnodiging is het mogelijk deze te versturen in een sms, e-mail of te kopiëren en zelf op een andere wijze door te sturen. Na goedkeuring door je collega, volg je elkaar direct.

Voor elke volger kun je een persoonlijke naam en foto kiezen. Daarnaast kun je er ook nog een eigen kleur aan geven zodat je hen nog beter herkent.

De App werkt zolang er GPS verbinding is.
Voor meer informatie en zien hoe het werkt:

http://www.app2find.com/explore/

Wil je meer weten over dit onderwerp neem dan contact op met Eric Smets. Op de hoogte blijven van GGzEi? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.