Artikelen zoeken

Professionele en veilige vervanger voor Whatsapp: Alterdesk messenger

15 februari 2017 | Eric Smets

Alterdesk messenger: De professionele en veilige vervanger voor Whatsapp

Sinds een aantal jaar werkt ons team, GGzE de Boei Stratum, met de app “Alterdesk”. Deze app is vooral nuttig als je verspreid over de wijk werkt en elkaar niet zo vaak tegenkomt. Het team gebruikt de groepsapp om de zorg af te stemmen richting de cliënten die we begeleiden. De app kent in tegenstelling tot bijvoorbeeld Whatsapp, een hoge mate van veiligheid rondom privacy gevoelige informatie.

We hebben bijvoorbeeld groepen die gekoppeld zijn aan de woningen waar cliënten samenwonen. Op die manier filteren we informatie en kunnen we snel afstemmen en reageren. Je kunt ook individueel met mensen appen. Alterdesk is een aanvulling op de communicatiemiddelen die er al zijn en geen vervanging.

Voordeel is ook dat je de app via de website kunt openen terwijl je telefoon uit staat. Er is zelfs een optie dat de informatie gekoppeld kan worden aan het EPD, maar dat is nog toekomst muziek.

Nieuwe functie beschikbaar!

Graag wil ik de mensen die al werken met Alterdesk en mensen die ermee willen starten wijzen op een nieuwe functionaliteit namelijk: videogesprekken voeren. Je kunt op afstand een face-to-face gesprek voeren met een cliënt. Het beeld is erg stabiel en werkt prettig. Dit kan via de laptop of je smartphone.

Ik ben hier zelf mee aan het experimenteren en nodig mensen graag uit om ook te starten. Heb je nog vragen neem dan contact met me op.

eric smets.jpg

Wil je meer weten over dit project neem dan contact op met ErIc Smets.

Op de hoogte blijven van GGzEi? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.