Artikelen zoeken

Health Tech Yard

Heb je een goed idee om de zorg te verbeteren?

Denk je wel eens na over hoe vraagstukken in de zorg opgelost kunnen worden met de inzet van technologie? Bijvoorbeeld hoe we met innovaties mensen langer zelfstandig thuis kunnen laten wonen, zieke kinderen in een thuissituatie kunnen behandelen of hoe we zelf een eigen diagnose kunnen stellen? De mogelijkheden zijn eindeloos. Loop jij rond met ideeën om de zorg te ondersteunen – in de breedste zin van het woord, maar wel met behulp van technologie – dan bent je van harte welkom in de Health Tech Yard!

Een proeftuin met uitgebreid netwerk, ondersteuning en faciliteiten

De Health Tech Yard is een proeftuin in de regio Eindhoven waar hightech, healthcare, academische kennis en het regionale MKB samenkomen. De verschillende partijen worden uitgedaagd om in co-creatie ideeën uit te werken, te testen en te ontwikkelen tot een concrete innovatie. De Health Tech Yard gaat echter niet alleen over nieuwe ideeën. Zoek je ondersteuning bij het verder ontwikkelen van een prototype of zoek je een locatie om je innovatie te testen? Ook dan kan de Health Tech Yard je van dienst zijn.

GGzE is al geruime tijd partner van dit regionale platform

Health Tech Yard (HTY) is opgericht om slimme zorgoplossingen te ontwikkelen is. Het is een open innovatieplatform, waarin studenten, onderzoekers, MKB-bedrijven en eindgebruikers in de zorg in de regio Eindhoven via een acceleratieprogramma samenwerken. Ze hebben als doel zorginnovaties uit te werken en te testen op technische en commerciële haalbaarheid in bestaande zorginstellingen. Naast dat o.a. de expertise van het GGzE eLab een rol speelt in het acceleratieprogramma, kan GGzE zelf ook gebruik maken van dit platform om eigen ideeën in co-creatie te ontwikkelen.

Je kunt ook een kijkje nemen op de website van Health Tech Yard.