Artikelen zoeken

Monique van Haaren

Klinisch psycholoog i.o.

Ik ben in 2004 afgestudeerd als orthopedagoge aan de Radboud Universiteit Nijmegen en in 2009 als criminologe aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Mijn opleiding tot gezondheidszorgpsycholoog heb ik tussen 2012 en 2014 gevolgd binnen de forensische tak van Tactus Verslavingszorg in de regio Apeldoorn/Deventer. Ik heb vooral affiniteit met de forensische psychiatrie en de zorg aan cliënten met ernstige psychiatrische aandoeningen.

Sinds 2015 werk ik voor GGzE en sinds september 2016 ben ik in opleiding tot specialist (klinisch psycholoog). In het kader van deze opleiding voer ik onder supervisie van de onderzoeksgroep Forensische GGz wetenschappelijk onderzoek uit naar de werkalliantie tussen cliënten en ambulante, multidisciplinaire teams die werken met shared caseloads (zoals ACT en FACT). Op deze manier wil ik bijdragen aan de kennis over de werkalliantie tussen cliënten en hulpverleners en hulpverleningsteams en wil ik onderzoek naar het verband tussen de werkalliantie en de mate van herstel van cliënten faciliteren.

Daarnaast werk ik als (regie)behandelaar in het Online behandelteam van GGzE en ben ik inhoudelijk manager bij GGzE Direct.