Artikelen zoeken

Claudia Simons

Wij doen regelmatig onderzoek in opdracht van andere organisaties. Ook doen we soms onderzoek dat niet binnen een van onze vaste onderzoeksthema's valt. Voorwaarde is dat het onderzoek past binnen onze missie en ambitie.

Inspiratiedag Come Together
Inspiratiedag Come Together 2.JPG

Claudia Simons

Wet

Zelf aan de slag

Ecogram is een innovatief zorgproduct van het eLab. Omdat de app nog in ontwikkeling is kun je deze nog niet in de App Store vinden. Wél kun je de app alvast uitproberen en ons een handje helpen door feedback te geven. Als je het onderstaande formulier invult ontvang je binnen enkele dagen een uitnodiging waarmee je Ecogram kunt downloaden. De handleiding vind je hier.

Claudia Simons

Claudia Simons

De onderzoeksgroepen

Claudia Simons

Senior onderzoeker

In het project Emotionele Veerkracht bij Depressie van GGzE en de Universiteit Maastricht werd de bruikbaarheid van de PsyMate voor zelfmonitoring bij depressie klachten geëvalueerd.

Binnen de afdeling GGzE Ontwikkeling en Innovatie werk ik als senior onderzoeker aan onderzoeksprojecten naar kwetsbaarheid en veerkracht bij psychische klachten, de wisselwerking tussen kwetsbaarheid en omgeving en de vertaling van deze kennis naar interventies.

Mijn focus ligt op de rol van cognitieve (verwerken van informatie, aandacht, geheugen) en emotionele processen bij het ontstaan van psychose en depressie. Tegelijkertijd onderzoek ik processen die juist belangrijk zijn voor emotionele veerkracht en interventies die deze proberen te versterken door digitale zelfmonitoring van emoties in het dagelijks leven.