Artikelen zoeken

Mario Meulendijks

Verpleegkundig specialist en promovendus

Als promovendus werk ik aan het onderzoek ‘Experience sampling for detection of early clinical changes during dose reduction of antipsychotics in patients with a psychotic disorder: N=1 trials’.

Mensen die een psychose hebben of hebben gehad, krijgen meestal anti-psychotica voorgeschreven. Er zijn aanwijzingen dat het gebruik van antipsychotica op de lange termijn invloed kan hebben op persoonlijk en sociaal functioneren.

Vaststellen wat voor elke individuele persoon de juiste dosering van het anti-psychotische medicijn is, is in de praktijk heel moeilijk. Richtlijnen zijn gebaseerd op de resultaten van onderzoeken die zijn uitgevoerd in groepen van patiënten. Het doel van dit onderzoek is om meer maatwerk in het afbouwproces te brengen. Binnen dit onderzoek hebben wij gegevens door middel van de Experience Sampling Method

Al bijna 25 jaar ben ik werkzaam bij GGzE binnen verschillende functies en afdelingen. De afgelopen jaren werk als verpleegkundig specialist GGZ bij het Centrum Autisme Volwassenen.

Mijn bijdragen

Ik heb nog geen bijdragen geplaatst.