Artikelen zoeken

Karin Lorenz-Artz

Beleidsmedewerker en onderzoeker

Als beleidsmedewerker ben ik binnen de afdeling Groei en Strategie vanuit de strategische staf  vooral gericht op innovatie. En als onderzoeker richt ik me op de door velen gepropageerde benodigde transformatie in de ggz met als focus Peer-supported Open Dialogue (POD).

Wat moeten we anders gaan doen en hóe? POD geeft handen en voeten aan een aantal belangrijke ontwikkelingen binnen de ggz. Binnen ieder project en onderzoek is mijn vertrekpunt het welzijn van de cliënt met de centrale vraag ‘Hoe kan de zorg gericht op de kwaliteit van leven en het herstelproces van de cliënt het beste vormgegeven worden?’

In mijn werk helpt mijn achtergrond: naast de opleidingen Psychologie, International business en Strategisch management, heb ik inmiddels ervaringen en kennis opgedaan in verschillende zorg gerelateerde projecten en daarnaast liggen mijn roots in de forensische zorg waar ik jaren op verschillende afdelingen gewerkt heb.

Maar de meeste energie en inspiratie haal ik uit de contacten en de verbinding met cliënten, naasten, ervaringsdeskundigen en andere professionals in mijn dagelijkse werk. Ieders verhaal geeft weer een nieuwe kijk en gezamenlijk nieuwe inzichten in hoe we de zorg kunnen blijven verbeteren!