Artikelen zoeken

Anne Maaskant

Wij doen regelmatig onderzoek in opdracht van andere organisaties. Ook doen we soms onderzoek dat niet binnen een van onze vaste onderzoeksthema's valt. Voorwaarde is dat het onderzoek past binnen onze missie en ambitie.

Inspiratiedag Come Together
Inspiratiedag Come Together 2.JPG

Anne Maaskant

Wet

Zelf aan de slag

Ecogram is een innovatief zorgproduct van het eLab. Omdat de app nog in ontwikkeling is kun je deze nog niet in de App Store vinden. Wél kun je de app alvast uitproberen en ons een handje helpen door feedback te geven. Als je het onderstaande formulier invult ontvang je binnen enkele dagen een uitnodiging waarmee je Ecogram kunt downloaden. De handleiding vind je hier.

Anne Maaskant

Anne Maaskant

De onderzoeksgroepen

Anne Maaskant

GZ-psycholoog in opleiding tot specialist

De rode draad in mijn werk is de zorg voor kinderen en jongeren voor wie een veilig thuis niet vanzelfsprekend is en niet bij hun eigen ouders op kunnen groeien. Kinderen in pleegzorg, residentiële voorzieningen of jeugddetentie. Als psycholoog én onderzoeker zet ik mij in voor betere zorg en meer stabiliteit in het leven van deze kinderen en jongeren. Ik ben daarin altijd bezig met de brug tussen wetenschap en praktijk. Onderzoek leert ons bijvoorbeeld welke risico’s de stabiliteit in het leven van deze kinderen verstoren. Of welke kwaliteiten juist bescherming bieden. De praktijk ontwikkelt voor deze factoren een passend hulpaanbod. Onderzoek moet vervolgens weer uitwijzen of die hulp ook daadwerkelijk effectief is.

Ik beweeg mij graag binnen deze cirkel van innoveren en implementeren, zoek de juiste mensen bij elkaar om samen stappen vooruit te zetten. Vanaf januari 2018 start ik met de opleiding tot Klinisch Psycholoog Kind en Jeugd. Ik ben lid van de stuurgroep keurmerk TopGGz van de Catamaran en tevens redacteur van het vakblad Kind en Adolescent Praktijk.