Artikelen zoeken

Dynamo Jeugdwerk start samen met GGzE 9e trapveld voor techneuten

30 januari 2017 | Marion del Prado

Dynamo Jeugdwerk start samen met GGzE 9e trapveld voor techneuten

Om nog meer jeugd de kans te geven hun talent voor technologie te ontdekken én te gebruiken, opent Dynamo Jeugdwerk op woensdag 1 februari samen met GGzE een gezamenlijke, wekelijkse Tech Playground op Landgoed De Grote Beek. Hierdoor wordt de drempel om mee te doen met bijvoorbeeld een Lego Robotwerkplaats lager voor jeugd met psychische kwetsbaarheid.

Met deze samenwerking wordt de kennis van Dynamo Jeugdwerk om jongeren aan te spreken op hun talent nog verder verspreid. Daarnaast leren de jeugdwerkers van de medewerkers van GGzE direct in de praktijk meer over het werken met jongeren met bijvoorbeeld autisme. Door deze slimme samenwerking is vooralsnog geen extra financiering nodig.

“De samenwerking van GGzE en Dynamo Jeugdwerk past zoals Legobouwsteentjes aan elkaar klikken. Zonder gebruiksaanwijzing, door het aanboren van aanwezige talenten van jongeren die steun verdienen. Steun om te werken aan hun eigen perspectief op hun eigen levensbouwwerk,” verwoordt bestuurder Jos van Nunen van Lumens het uitgangspunt.

De Tech Playground wordt begeleid door medewerkers en tech-vrijwilligers van GGzE en een jeugdwerker van Dynamo. Alle jeugd uit de regio Eindhoven is welkom, nadrukkelijk ook jongeren tot 18 jaar. Er wordt op woensdagmiddagen gestart met Lego Robotica, maar op verzoek van de techies kunnen er op termijn ook andere materialen en kan andere kennis naar de werkplaats gehaald worden.

Binnen de andere Tech Playgrounds in Eindhoven en Waalre wordt inmiddels met micro:bits, arduino, tom-tect en Virtual Reality geëxperimenteerd. Dynamo Jeugdwerk faciliteert de Tech Playground community met ruimte, begeleiding en kennis. Deelname aan een werkplaats kost een euro, waardoor het voor alle jeugd bereikbaar is. Alle onderwijsniveaus en leeftijden zijn welkom, motivatie om iets te willen leren is het belangrijkste.


Meerdere bedrijven, onder wie ASML, Brunel en Rabobank Eindhoven-Veldhoven hebben inmiddels trapveldjes ‘geadopteerd’ en helpen met financiële ondersteuning, kennis en middelen. Fontys Hogescholen werkt en denkt mee met kennis van zowel studenten als docenten. Honderden jongeren hebben sinds mei 2016 meegedaan tijdens een van de evenementen, een deel daarvan komt wekelijks werken aan hun tech skills.

Meer informatie en opgeven via www.techplaygrounds.nl. De Tech Playground is elke woensdag van 15.30-17.30 uur op Landgoed de Grote Beek, Dr. Poletlaan 23 in Eindhoven.


Meer informatie voor de pers

U bent woensdag 1 februari vanaf 15.15 uur van harte uitgenodigd bij de eerste werkplaats. Vertegenwoordigers van zowel Lumens / Dynamo Jeugdwerk als GGzE zijn dan ook aanwezig. Graag overleg over het maken van foto- of videobeelden. Dat kan met Marion del Prado, woordvoerder van GGzE op 040 - 297 05 06.

Meer weten over de Tech Playgrounds? Neem contact op met Fleur Besters, aanjager Tech Playgrounds, 06 - 28 88 68 97.

Wil je meer weten over dit project neem dan contact op met Joep Kolijn. Op de hoogte blijven van GGzEi? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.