Artikelen zoeken

OPROEP onderzoek voor mensen met een autismespectrumstoornis en voor gezonde vrijwilligers die willen deelnemen. (StressAut)

 

StressAut

Hoe gaan volwassenen met een autismespectrumstoornis om met kleine dagelijkse stressoren en sociale situaties?

GGzE is in samenwerking met de Universiteit Maastricht gestart met een onderzoek naar het dagelijks functioneren van volwassenen met een autismespectrumstoornis. Het onderzoek richt zich op sociale angst en stressgevoeligheid en welke invloed dagelijkse gebeurtenissen hierop hebben. Hiervoor vragen we volwassenen met een autismespectrumstoornis en gezonde vrijwilligers om tien dagen lang hun dagelijks leven te registreren met behulp van de PsyMate smartphone applicatie.

Via de PsyMate vult men op meerdere momenten van de dag een korte vragenlijst in over hoe men zich op dat moment voelt, wat men aan het doen is en met wie men op dat moment samen is. Dit maakt het mogelijk om meer inzicht te krijgen over patronen van stressgevoeligheid en sociale angst. Daarnaast onderzoeken we het stresshormoon (cortisol) dat het lichaam aanmaakt als gevolg van stress.

Meedoen?

Voor dit onderzoek zijn wij niet meer op zoek naar deelnemers.

foto_GGzE_Claudia Simons met PsyMate apparaat.jpg

Wilt u meer weten over dit project? Neem dan contact op met het onderzoeksteam via stress-aut@maastrichtuniversity.nl of via 06-83668350.

Op de hoogte blijven van GGzEi? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.