Artikelen zoeken

GGzE wint Univé Paludanus Publieksprijs 2015

5 april 2016 | Kristel de Groot, Eric van Daele

GGzE wint Univé Paludanus Publieksprijs 2015

Met maar liefst 62 procent van de in totaal 2370 uitgebrachte stemmen heeft het project Centralisatie Nachtzorg 2.0 de Univé Paludanus Publieksprijs gewonnen! Dit levert een cheque op van €1.000,-Helaas ging GGZ Delfland met het project Delft City Shuttle er met De Paludanus (jury)Prijs vandoor.

Door mee te dingen met de jury- en publieksprijs heeft GGzE zich in de kijker gespeeld. De prijs is namelijk in het leven geroepen om kwaliteitsverbeteringen in de gezondheidszorg voor een breed publiek zichtbaar te maken.

GGzE genomineerd voor de Paludanus Prijs. Stem op ons!

De GGzE is met het project Centralisatie Nachtzorg 2.0, een van de drie genomineerden voor de Paludanus Prijs 2015 van Univé Zorg.

Op 18 april vindt de finale van de Paludanus Prijs plaats, dan pitchen wij ons project aan een jury en het aanwezige publiek. Naast de jury-prijs wordt ook een prijs uitgereikt aan de publieksfavoriet. Wanneer u ons en de regio Eindhoven deze publieksprijs gunt, stem dan op het project Centrale Nachtzorg 2.0. Hier stemmen!

Waarom verdienen wij deze prijs?

Begin 2014 zijn we gestart met de centralisatie van nachtzorg 2.0 op het terrein De Grote Beek. Het centraliseren van nachtzorg en daarmee weghalen van de reguliere nachtzorg op de afdelingen, is heel spannend. ‘Hoe kunnen we nu een afdeling Ouderen met meer dan 50 bedden, waar mensen wonen die een complexe zorg nodig hebben en last hebben van nachtelijke onrust, zomaar alleen laten? Persoonlijke benadering leek ons het sleutelwoord. Om deze reden is de centrale nachtzorg volledig in co-creatie met cliënten en hun naasten ontstaan.

Het project Centrale Nachtzorg 2.0 heeft als resultaat zeer enthousiast personeel, minder verzuim, veel efficiënter werken, maar vooral heel veel betere kwaliteit van de zorg. Door de nieuwe infrastructuur, zoals camera’s, spreek-luisterverbindingen, schreeuw alarmen, deursignaleringen en “bed- leave” systemen, en veranderde inzet van personeel kunnen we nu concluderen dat we de veiligheid en kwaliteit hebben verhoogd. Het geeft hen een veilig gevoel, wat de nachtrust bevorderd. Iemand vertelde mij eens: “Eindelijk kan ik rustig slapen, want ik was altijd bang dat er ’s nachts vreemden op mijn kamer kwamen, nu houden jullie dat in de gaten zonder dat ik er iets van merk.”

In 2015 is, door het grote succes, de projectstatus er afgehaald en is de centrale nachtzorg een onderdeel geworden van de reguliere zorg.

Wil je weten waarom wij genomineerd zijn ? Bekijk hier een leuk filmpje ter ondersteuning van de nominatie.

Eric van Daele december 2015.jpg

Wilt u meer weten over dit project? Neem dan contact op met Eric van Daele. Op de hoogte blijven van GGzEi? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.