Artikelen zoeken

M’n Mattie wordt Back-up

24 mei 2016 | Anne Wetsels, Daan Janssen

Vernieuwde app voor jongeren die worden aangemeld bij een GGZ-instelling krijgt andere naam en nieuwe functies

M’n Mattie wordt Back-Up

De app M’n Mattie heeft een nieuwe naam gekregen: Back-Up. Deze naam sluit beter aan bij de nieuwe functionaliteit en biedt voordelen voor behandelaren en cliënten.

Back-Up ondersteunt jongeren die aangemeld zijn bij een ggz-instelling en in spanning en met onzekerheid op hun behandeling wachten.

De naam verwijst naar de rol die de app in de behandeling van jongeren speelt. Back-Up geeft antwoord op veel vragen en is een hulpmiddel tijdens de behandeling. Daarnaast is de naam een knipoog naar de weg terug omhoog, die wij samen met de jongeren willen bewandelen.

De vernieuwde app heeft ook een nieuwe functie. Het bestaande hulpplan is omgebouwd naar twee verschillende functies: het signaleringsplan en het hanteringsplan. Het signaleringsplan helpt de jongere tijdig te ontdekken hoe het met hem of haar gaat. Het hanteringsplan biedt handvatten voor de jongere zelf en voor de omgeving om met moeilijke situaties om te gaan.

Back-Up bevat nog steeds de vertrouwde informatie die de jongeren tijdens de behandeling graag bij zich hebben. Zo bevat de app naast een signaleringsplan en hanteringsplan een beschrijving van de behandelmodules, informatie over de afdeling waar ze terechtkomen en informatie over wie ze tegenkomen. Bekijk het introductiefilmpje

De app werkt heel intuïtief en kan geopend worden via de webbrowser. Hierdoor is de app te gebruiken op meerdere devices. Je vindt hem in de Apple App Store, Android Play Store en Windows Store. Het concept van de app is bruikbaar voor een brede doelgroep. Meer over Back-Up vind je op deze website https://www.backup-app.nl/

Back-Up is in 2013 ontwikkeld onder de naam ‘Mijn Mattie’ door ggz-instellingen Mondriaan en GGzE en Ivengi. De app is mede mogelijk gemaakt dankzij de CZ-zorginnovatieprijs 2013.


anne wetzels.jpg

Wil je meer weten over dit project neem dan contact op met Anne Wetsels.

Op de hoogte blijven van GGzEi? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.