Artikelen zoeken

Mijn Oplossing!

17 december 2015 | Freena Eijffinger

Zorg neemt zelf initiatief voor app

“Oorspronkelijk was het doel van het re-integratie team om de groep cliënten die langer dan vijf jaar in behandeling zijn, een aanbod te geven waarin zij in groepsbehandeling werkten aan herstel. Het concept was vooraf door een werkgroep bedacht. Onderwerpen waren bijvoorbeeld: wat heb ik nodig om het goed te hebben na de behandeling en om het goed te houden? Met name op gebieden als contacten onderhouden, dagbesteding, financiën, terugvalpreventie en hoe stel ik de juiste vragen op de juiste plek.” In de opstartperiode bedacht Roos dat een instrument, misschien een app op een telefoon die de cliënt altijd bij zich heeft, een goede ondersteuning kon zijn. Het gesprek met cliënten en het eLab werd aangegaan en snel geïntensiveerd; het idee werd concreter. Roos:“We namen deel aan een DEV camp dat in april 2013 werd georganiseerd.“Daar waren cliënten, ontwikkelaars en professionals een heel weekend bij elkaar. Op zaterdag presenteerde ik, samen met twee cliënten het idee voor de app die we Mijn Oplossing hadden genoemd. Zondagavond was de eerste opzet al klaar.”

Met een subsidie van het fonds Psychische Gezondheid werd de app vervolgens doorontwikkeld. De app gaat live in Januari 2016.

Freena Eijffinger

Wilt u meer weten over dit onderwerp,neem contact op met Freena Eijffinger. Op de hoogte blijven van GGzEi? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.