Artikelen zoeken

Kies zelf in de GGzE Store

Wij doen regelmatig onderzoek in opdracht van andere organisaties. Ook doen we soms onderzoek dat niet binnen een van onze vaste onderzoeksthema's valt. Voorwaarde is dat het onderzoek past binnen onze missie en ambitie.

Inspiratiedag Come Together
Inspiratiedag Come Together 2.JPG

Kies zelf in de GGzE Store

Wet

Zelf aan de slag

Ecogram is een innovatief zorgproduct van het eLab. Omdat de app nog in ontwikkeling is kun je deze nog niet in de App Store vinden. Wél kun je de app alvast uitproberen en ons een handje helpen door feedback te geven. Als je het onderstaande formulier invult ontvang je binnen enkele dagen een uitnodiging waarmee je Ecogram kunt downloaden. De handleiding vind je hier.

Kies zelf in de GGzE Store

Kies zelf in de GGzE Store

De onderzoeksgroepen

Kies zelf in de GGzE Store

Tijdens het congres 'Goede GGZ, Herstel van de menselijke maat!’ op 17 maart lieten we zien hoe het Business Model Canvas ingezet kan worden om van idee tot business model en realisatie te komen. Om de toepassing te illustreren gebruikten we een van onze nieuwste ideeën: de GGzE Store.

Geef mensen de ruimte

Het idee van de GGzE Store komt voort uit de wens van GGzE om mensen de ruimte te geven en gelegenheid en faciliteiten te bieden om groei mogelijk te maken. Om dit te kunnen doen moet je mensen zelf laten kiezen uit een toegankelijk en transparant aanbod.

De huidige kanalen die we gebruiken om aanbod te tonen schieten hiervoor tekort. Kortgezegd zijn dit, online én offline, vooral stukken tekst die eindigen met de tip om contact op te nemen met de huisarts of, soms, de instelling zelf. Als mens wordt je hier in een afhankelijke positie geduwd: “kom naar ons en dan bepalen wij wat goed voor je is”.

Radicaal anders

Wij realiseerden ons dat we radicaal andere oplossingen nodig hebben om die afhankelijkheidsrelatie om te draaien. En om daarvoor inspiratie op te doen zijn we over de grenzen van de zorg gaan kijken. We hebben ons afgevraagd welke organisaties bij uitstek goed zijn in het bieden van maximale keuzevrijheid door producten zo transparant mogelijk aan te bieden. En kwamen toen uit bij… webwinkels.

Een webwinkel biedt ons als geen ander de mogelijkheid om, gewoon thuis op de bank, te kijken wat er allemaal is, om te zoeken en te vergelijken en om te zien wat anderen ervan vinden. Webwinkels doen dit heel goed.

‘In co-creatie’ aan de slag

De komende tijd gaan we, samen met cliënten, burgers, behandelaren en andere stakeholders samen aan de slag om de ‘webwinkelmetafoor’ te onderzoeken.

Maar we gaan vooral gewoon bouwen! Door een proof-of-concept te maken kunnen we gaan testen en bespreken of het concept ook écht aanslaat, of het voorziet in een behoefte en vooral (!) mensen zelf aan het stuur zet waar het gaat om hun eigen mentale gezondheid.

Karin.jpg

Wil je meer weten over dit project neem dan contact op met Karin van den Berkmortel.

Op de hoogte blijven van GGzEi? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.