Artikelen zoeken

Hogere cliënt- én medewerkerstevredenheid

20 juli 2018 | Irene Helderman

GGzE wil een hogere cliënten -en medewerkerstevredenheid bereiken. Onder andere door meer eHealth-tools te implementeren, die zelfredzaamheid van cliënten vergroten en het werk van zorgprofessionals verlichten. Cliënten raadplegen al steeds vaker eHealth tools voor zelftesten en zelfhulp. GGzE ontwikkelt zelf digitale hulpmiddelen en heeft daarmee innovatie hoog in het vaandel staan.

Focus

De afgelopen vijf jaar werden er veel concepten bedacht en prototypes gemaakt. Niet allemaal  bereikten ze echter de werkvloer. GGzE maakte daarom, op basis van succesvolle pilotprojecten, een selectie van digitale hulpmiddelen, die organisatiebreed moeten worden ingevoerd. Een voorbeeld daarvan is de Zelfscore APP. Daarmee visualiseren cliënten hun beschermende- en risicofactoren en krijgen ze inzage in het behandel- en psychoeducatie aanbod. En ook de Ecogram app. Met Ecogram breng je speels en efficiënt het sociale netwerk in kaart. Toekomstige  eHealth-tools hebben veel aandacht bij GGzE. De ontwikkelaars  concentreren zich op die opkomende technieken, zoals er zijn  VR en biodynamisch licht. De opening van een GGzE Licht Hub past in dat focus.

 

VR mindfulness.jpeg

Verbetert virtual reality en biodynamisch licht de zorg?

In de herfst van 2017 ging de VR Hub open. Daar worden virtual reality concepten bedacht die behandelingen effectiever en efficiënter moeten maken. Recente studies tonen de potentie van VR, bijvoorbeeld voor fobietherapieën en mindfulness. (kijk op deze website)

In navolging van de VR Hub vindt de introductie plaats van de Licht Hub. Uit onderzoeksresultaten van o.a.  de  werkgroep Innovate Dementia blijkt namelijk dat biodynamisch licht het slaapritme van mensen met dementie verbetert en inmiddels is ook gebleken  dat biodynamisch licht onrust wegneemt bij forensische cliënten. Er zullen de komende tijd artikelen hierover verschijnen op deze website.

 

Kennis delen is kracht. Ontwikkel mee met GGzE!

GGzE zet  duidelijk in op innovatie. Sinds voorjaar 2018 wordt de functie innovatiemanager zorg & ICT  ingevuld door Irene Helderman. Zij  werkt samen met Kees Spitters, manager Groei en Strategie om de innovatiestrategie te bekrachtigen.  GGzE wil eHealth-tools  ontwikkelen samen met collega's, cliënten en vooral ook met zakelijke partners. Onder meer PSV, Brunel en Tilburg University sloten al samenwerkingsverbanden.  Wil jij of jouw bedrijf  meewerken aan de toekomst van de zorg? Neem dan contact op met ons op.

 

Irene en Kees 2.JPG
Irene Helderman.jpg

Wil je meer weten over dit project neem dan contact op met Irene Helderman. Op de hoogte blijven van GGzEi? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.