Artikelen zoeken

GGzE wint innovatieaward op EVA2017 Enterprise Video Award congres

3 mei 2017 | Kees Spitters

GGzE wint de Enterprise Video Award

Tijdens de jaarlijkse uitreikingen van de 'Enterprise Video Awards' in Madison wint GGzE de award in de categorie innovatie.

De award werd toegekend aan het project 'opnemen met smartphones en het veilig opslaan van gesprekken door medewerkers in specialistische opleidingen'.

Zie de videoscribe voor meer uitleg over het project.

De eerste

Daarmee zijn we de eerste GGZ instelling die deze prijs wint. Opvallend was dat van de 13 genomineerden in de verschillende categorieën er drie Nederlandse inzendingen uit de zorg waren. Twee daarvan gingen met de eer strijken en lieten daarmee grote universiteiten achter zich!

We kregen heel veel waardering over het hoge innovatieniveau van deze toepassing, maar vooral ook voor de combinatie met de uitwerking daarvan in de dagelijkse praktijk.

Door gebruik te maken van de smartphone in combinatie met beschikbare software ontstaan er veel positieve effecten. Denk hierbij aan het veilig opslaan van privacygevoelige bestanden en acceptatie bij cliënten dat gesprekken worden opgenomen. Maar ook het direct kunnen gebruiken van de bestanden in het kader van een opleiding.

Ook was er veel lof over de opzet en aanpassingen in het project na een eerste pilot. Onze aanpak dus.

Ik mocht dan ook met veel trots deze prijs in ontvangst nemen. Maar natuurlijk komt deze prijs veel collega's toe.

Gesprek

Tijdens de reis met de Nederlandse collega's, uit de zorg, het onderwijs en innovatieve bedrijven wordt er veel gepraat over de vele mogelijkheden van dit videoportal in combinatie met de bestaande software.

Mijn indruk is dat het niet ontbreekt aan mogelijkheden, maar dat het een kunst zal zijn om deze op een slimme manier 'te vertalen' of in te zetten voor de GGZ sector. Daarbij komt ook nog dat dit congres duidelijk maakt dat de bestaande software zich in snel tempo zal ontwikkelen waardoor het volume van toepassingsmogelijkheden alleen maar toe zal nemen.

Sonic Foundry

Ons project werkt in combinatie met de software van Sonic Foundry voor de specialistische opleidingen. Maar dat is echter niet het enige waar we mee bezig zijn. In de afgelopen periode hebben we een contract afgesloten waardoor we nu o.a. de beschikking hebben over een 'videoportal'. We zullen dit portal zowel vanuit opleiden als vanuit deskundigheidsbevordering gaan gebruiken.

Waar kun je nog meer aan denken?

Een mogelijkheid is bijvoorbeeld ook om met een smartphone instructiefilmpjes te maken met daarin opgenomen een speelse toets voor nieuwe medewerkers. Of via beeldinstructies een administratieve workflow uit te leggen en te ondersteunen. Maar ook het inrichten van een filmbibliotheek met opnames die in bestaande of nieuwe methodische interventies ingezet kunnen worden, bijvoorbeeld in de toepassing van Virtual Reality. Vanuit de afdeling Communicatie zijn er mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan opgenomen berichten voor LISA.

Kortom, er ligt een wereld voor ons open. Het winnen van deze award is naast een geweldige erkenning van ons werk ook een stimulans om op de ingeslagen weg door te gaan.

Ik ging tevreden naar bed. Met trotse groet, tot morgen.

Kees Spitters

Kees is aanwezig op een congres van het bedrijf Sonic Foundry in Maddison USA. Het is een bedrijf dat wereldwijd een van de marktleiders is in het ontwikkelen van hardware en software op video- gebied. Hij is daar o.a. aanwezig omdat we genomineerd waren voor een award en blogt elke dag vanuit Chicago om ons op de hoogte te houden.

Wil je meer weten over dit project neem dan contact op met Marlou van Dijck. Op de hoogte blijven van GGzEi? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.