Artikelen zoeken

GGzE en VGZ: Samen op zoek naar nieuwe kansen

3 februari 2016 | Joep Kolijn

Innovatie in de geestelijke gezondheidszorg. Dromen én ervaringen op dit gebied stonden centraal tijdens een levendige inspiratiebijeenkomst op 1 februari in Eindhoven. Ruim 30 medewerkers van GGzE en VGZ wisselden in workshops van gedachten over zaken als eHealth en co-creatie.

Initiatiefnemer GGzE wilde daarbij graag de ervaringen met haar ‘innovatieve reis’ delen. Zo konden de medewerkers van de zorgverzekeraar een kijkje nemen in de keuken van het E Health laboratorium (E-lab) van GGzE. Ze kregen uitleg over verschillende apps en ontwikkelingen op het gebied van eHealth. Een extra dimensie daarbij was de aanwezigheid van de behandelaren en de cliënten. Dit sluit naadloos aan bij de missie van GGzE om mensen te laten groeien, ‘uitgaande van een community voor mentale kracht, in plaats van een geestelijke gezondheidszorgorganisatie.’


Co-creatie

De medewerkers van de VGZ vonden de verschillende voorbeelden van co-creatie boeiend en inspirerend. Adriaan Baan, manager GGZ bij VGZ: ‘’Wij zijn druk bezig te onderzoeken wat eHealth kan betekenen in de behandeling van cliënten. Daarom is het bijzonder waardevol ook van hen zelf te horen wat zij ervan vinden als de behandeling wordt ondersteund door eHealth.’’ Voor Erik Lubbers, seniorinkoper bij VGZ, bieden de ervaringen perspectief om informatie- en communicatietechnologie meer ruimte te bieden als middel van nieuwe zorg.

De sessie was voor de deelnemers voor herhaling vatbaar. ’’Er is een mooie basis gelegd om elkaar in de nabije toekomst nog beter te vinden,’’ aldus Harm Draad, marketeer bij GGzE. Wat GGzE directeur Marieleen Bouts betreft kan het initiatief nog breder getrokken worden naar andere bij het zorgvernieuwingsproces betrokken partijen. ‘’Samen op zoek naar nieuwe kansen.’’


joep .jpeg

Wil je meer weten over dit project, neem dan contact Joep Kolijn. Op de hoogte blijven van GGzEi? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.