Artikelen zoeken

Healthcare 2.0 EHMA 2019 in Finland

25 juni 2019 | Joyce Bierbooms, Inge Bongers, Iris Geerts

Van 17 – 19 juni 2019 bezochten Iris Geerts, Joyce Bierbooms en Inge Bongers het jaarlijkse congres van de European Association of Health Management (EHMA). Centraal dit jaar stond “Healthcare 2.0” waarbij verschillende thema’s een plek kregen, waaronder sustainability en digital transformation.hma​​​​​​. Het was een zeer geslaagd congres waaraan we ook weer een aantal waardevolle contacten hebben over gehouden. Vol nieuwe ideeën en inspiratie beginnen we de zomer!

Presentaties GGzE

Iris Geerts gaf een presentatie in één van de sessies over sustainability en vertelde daar over het project PLAYTIME, waar een multistakeholder approach wordt ingezet om de serious game ‘PLAYTIME’ voor mensen die leven met dementie ook daadwerkelijk duurzaam te implementeren.

Joyce Bierbooms vertelde in een sessie over digital transformation over de requirements voor een op gaming concepten gebaseerde trainingsomgeving voor GGZ professionals om hun digitale skills te vergroten en een zorgprofessional te worden met 21st century skills.

Inge Bongers presenteerde op de laatste dag de Academische Werkplaats Technological and Social Innovation for Mental Health en legde het publiek uit hoe technologische en sociale innovatie, wetenschap en praktijk met elkaar verbonden worden in onze werkwijze. Daarbij gaf ze voorbeelden van projecten van de academische werkplaats waarin deze verbinding direct zichtbaar is.

 

congresehma.jpg

Interessante andere sessies

Naast onze eigen presentaties, bezochten we veel interessante sessies waarin gesproken werd over de toekomst van de zorg in verschillende Europese landen. Zo leerden we dat er in Finland inmiddels ruim baan is voor een persoonlijke gezondheidsomgeving (My Kanta) waarbij naast de individuele toegang die iedereen heeft tot zijn persoonlijke gezondheidsgegevens, vastgelegde data ook nog eens gebruikt wordt voor wetenschappelijk onderzoek.

Een andere interessante presentatie werd gegeven door een psychiater, ook uit Finland, die met een aantal anderen aan de basis had gestaan van de Mental Health Hub . Dit is een online platform waar iedere Fin op een laagdrempelige manier toegang heeft tot (online) GGZ hulp. Interessant voor ons in het licht van de ontwikkeling van de Welshop!

Tenslotte, zagen we een presentatie van een ziekenhuis waar Artificial Intelligence op grote schaal wordt ingezet bij neurochirurgische behandelingen. Dit vonden we persoonlijk een zeer indrukwekkend verhaal. Het gebruiken van data om algoritmes te ontwikkelen die de chirurg in de operatiekamer vertellen wat hij moet doen, is een mindshift die we ons nog moeilijk voor konden stellen. En toch gebeurt het, en met succes.

joyce.jpeg

Wil je meer weten over dit project neem dan contact op met Joyce Bierbooms. Op de hoogte blijven van GGzEi? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.