Artikelen zoeken

Mind Mansion

Wij zijn Mind Mansion. Een maand geleden zijn wij begonnen als startup binnen de VR Hub van GGzE. Hier werken wij hard aan een product dat mensen kan helpen beter om te leren gaan met hun angsten, door middel van virtual reality in combinatie met gamification en biofeedback. Het klinkt misschien ingewikkeld, maar het is als het ware een virtual reality game waarin je geconfronteerd wordt met je angst. Het niveau van de confrontatie wordt bepaald met behulp van de reactie die je lichaam geeft op een bepaalde situatie.

Hoe zijn wij begonnen?

Een jaar geleden zijn wij begonnen als student company binnen de minor Gamification Business. Hierbij kwamen wij op het idee om een game te maken waarin we mensen kunnen helpen afleiding te zoeken van de angst. Omdat het erg lastig is om iets te maken voor alle angsten, zijn we begonnen met de focus op claustrofobie. Dit is de angst voor kleine of afgesloten ruimtes. We hebben gesproken met deze mensen en aan de hand daarvan een demo gemaakt. Deze demo is getest met een aantal proefpersonen en het bleek écht de angst op te kunnen roepen. Ook werkte voor veel van de proefpersonen het gamification onderdeel echt als een afleiding, waardoor men minder bang was. Een video van de demo kunt u bekijken op onze website. Met deze resultaten zijn wij naar GGzE gestapt en zo zijn we gekomen waar we nu staan.

Wat doen we nu?

Momenteel zijn wij volop bezig met onderzoek. We zijn op zoek naar mensen met claustrofobie die hier graag hulp bij willen. Heeft u last van claustrofobie of kent u iemand die hier last van heeft? Neem dan snel contact met ons op via info@mindmansion.nl.