Artikelen zoeken

Meriadoc goes VR

12 oktober 2017 | Joep Kolijn

Een tijdje terug is de VR Hub gevraagd door Meriadoc om de bewoners mee te nemen in de wereld van VR om zo te ontdekken waar de toegevoegde waarde voor de bewoners en begeleiders kan liggen. Meriadoc, een gezamenlijk initiatief van GGzE, Lunetzorg en ORO, is een bijzondere woonvoorziening voor jongvolwassenen met autisme in Geldrop. Hoe kunnen zij nu beter de toegevoegde waarde ontdekken dan door eerst zelf VR te ervaren? Tijd voor een VR Hub roadshow!

Op 11 oktober was het zover. De VR Hub kwam samen met enkele partners waaronder Mind Mansion, MaMa Produkties en VRMasters bij de bewoners en begeleiders in Geldrop langs om hen op laagdrempelige wijze bekend te maken met de technologie. Er was voor ieder wat wils. Zo was er de mogelijkheid om actief een drumspel te spelen, maar ook om passief plaats te nemen in de relaxation space. Daarnaast waren ook de VR safari en achtbaan ervaringen populair.

Ervaring

De meeste bewoners konden na een korte instructie erg intuïtief met de technologie omgaan. Een enkeling gaf aan sommige situaties niet prettig te vinden of een beetje misselijk te worden. Maar de meeste ervaringen waren boven verwachting. Ook de begeleiders reageerden erg enthousiast op de verschillende mogelijkheden en gingen direct nadenken over nieuwe toepassingen. Zo zouden ze graag lastige situaties, zoals boodschappen doen bij de Albert Heijn, middels VR willen inzetten om bewoners te helpen voorbereiden op pad te gaan. Samen met de VR Hub worden dit soort vervolgtrajecten op haalbaarheid en toepasbaarheid getoetst en indien mogelijk uitgevoerd en geïmplementeerd.

Ook een roadshow?

Lijkt het jou interessant om ook een dergelijke sessie met jullie bewoners en begeleiders te organiseren om te ervaren hoe het binnen jullie situatie ingezet kan worden? Neem dan contact met ons op; wij komen graag naar jullie toe!

joep .jpeg

Wil je meer weten over dit project neem dan contact op met Joep Kolijn. Op de hoogte blijven van GGzEi? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.