Artikelen zoeken

Playtime

Playtime ontwikkelt een duurzame theratainment innovatie in de vorm van een serious game die mensen met dementie in de thuissituatie (en/of op een dagactiviteiten centrum) structureel probeert te trainen en te activeren met als doel het verhogen van hun sociale, cognitieve en fysieke activiteiten.

Ondanks dat het bekend is dat deze activiteiten een positieve bijdrage leveren aan het vertragen van het dementie proces, is de motivatie om deze activiteiten dagelijks uit te voeren een fundamenteel obstakel. Playtime ontwikkelt om deze reden een theratainment oplossing, die meerdere componenten (cognitieve, fysieke, sensomotorische) tegelijk kan stimuleren. Het betrekken van de sociale omgeving wordt gezien als een belangrijke motivatie om langdurig gebruik van de oplossing mogelijk te maken zodat het kan bijdragen aan het vertragen van het dementie proces.
 

Afbeelding.png

Internationaal consortium

In Nederland vormen GGzE, McRoberts en Tranzo (Tilburg University) samen met partners uit Oostenrijk en België een Internationaal consortium waarbij middels sociale innovatie (met meerdere partijen) zal worden samengewerkt om Playtime aan te laten sluiten op de wensen en behoeften van mensen die leven met dementie.

De rol van GGzE

In dit internationaal consortium heeft GGzE de coördinatie en uitvoering van de verschillende fasen van het innovatie proces (ideeën exploratie, ontwikkeling, testen/evalueren, valoriseren). GGzE heeft samen met de Oostenrijkse zorgpartij (Sozialverein Deutschlandsberg) direct toegang tot de zorgprofessionals en de mensen die leven met dementie en zij zullen verantwoordelijk zijn voor de (veld)testen. GGzE heeft in het consortium ook de rol als Launching Customer waarbij de behaalde project resultaten worden gedissemineerd naar andere stakeholders zoals zorginstellingen, mensen met dementie, gemeenten, kennisinstellingen en bedrijven/zorgverzekeraars.

Klik hier voor bijbehorende onderzoeken .

Liselore snaphaanl 1.jpg

Meer weten over Playtime? Neem dan contact op met Liselore Snaphaan. Op de hoogte blijven van GGzEi? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.