Artikelen zoeken

eLab

Het eLab is een ecosysteem voor innovatie binnen GGzE. Het is ontstaan vanuit de wens om een heel nieuw zorgsysteem in te richten waarin de cliënt écht centraal staat en zelf regie kan nemen over het eigen herstelproces.

Het is een eigen fysieke plek op het terrein van de Grote Beek, waar groepen mensen worden ontvangen. We werken hier samen met cliënten, behandelaren en ontwikkelaars in co-creatie aan nieuwe eHealth toepassingen voor de geestelijke gezondheidszorg.

Je kunt er oefenen met digitale media, je verdiepen in online behandelen, brainstormen over nieuwe toepassingen, samenwerkingsverbanden smeden, applicaties ontwikkelen en vooral heel veel kennis uitwisselen over innovatie in de zorg.

Een klein en hecht kernteam stond aan de basis

We zijn heel klein begonnen met een sterk kern team, maar dit is inmiddels uitgegroeid tot een levendige community van cliënten, medewerkers, studenten, bedrijven en kennisinstellingen van alle niveaus.

Community voor mentale kracht

De droom van GGzE is om uit te groeien tot een community voor mentale kracht, en het eLab levert daaraan een belangrijke bijdrage. Het is een plek waar (onverwachte) verbindingen worden gelegd. Denk hierbij aan cliënten die samen kunnen werken met stakeholders of medewerkers die op zoek zijn naar die ene persoon die hen kan helpen om hun droom te verwezenlijken om zo de zorg naar een hoger niveau te tillen. Dit alles door middel van co-creatie.

Het is een plek waar iedereen welkom is, waar je kunt ervaren, kennis delen, ontdekken, inspireren, van elkaar kunt leren en, nog belangrijker: Waar je jezelf kunt zijn en kunt groeien.

Een plek waar we samen durven innoveren.