Artikelen zoeken

Ecogram

Met Ecogram breng je speels en efficiënt het sociale netwerk in kaart. Gewoon op je iPhone of iPad. Ecogram is bruikbaar en nuttig voor zowel hulpverleners als mensen die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

Bekijk de video

Hoe werkt het?

Eerst plaats je contactpersonen zoals vrienden, familieleden en partner in een visueel overzicht; het zogenaamde ecogram. Vervolgens voeg je thema’s toe. Dit kunnen beschermende factoren zijn zoals sport of samen eten, maar ook risico’s als alcohol of geweld. Door contactpersonen en thema’s aan elkaar te koppelen leg je visuele verbanden. Dat brengt nieuwe inzichten: Want wie heeft nou eigenlijk invloed op je thema's? En hoe voel je je daarbij?

Met behulp van momentopnames kun je later altijd terugkijken naar wat er veranderd is, bijvoorbeeld tijdens een evaluatiegesprek. Wil je een ander mee laten kijken? Deel dan je ecogram via email, WhatsApp of druk het af. Maar alleen als je daar zelf voor kiest.

Zelf aan de slag

Ecogram is een innovatief zorgproject van het eLab. De ontwikkeling van deze app is een 3 jarig gesubsidieerd project. Je kunt deze  niet in de App Store vinden. Het project is gestopt na 3 jaar.

Freena Eijffinger

Wilt u meer informatie over dit onderwerp neem dan contact op met Freena Eijffinger. Op de hoogte blijven van GGzEi? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.