Artikelen zoeken

Lezing: Criminaliteit en psychiatrie

Wij doen regelmatig onderzoek in opdracht van andere organisaties. Ook doen we soms onderzoek dat niet binnen een van onze vaste onderzoeksthema's valt. Voorwaarde is dat het onderzoek past binnen onze missie en ambitie.

Inspiratiedag Come Together
Inspiratiedag Come Together 2.JPG

Lezing: Criminaliteit en psychiatrie

Wet

Zelf aan de slag

Ecogram is een innovatief zorgproduct van het eLab. Omdat de app nog in ontwikkeling is kun je deze nog niet in de App Store vinden. Wél kun je de app alvast uitproberen en ons een handje helpen door feedback te geven. Als je het onderstaande formulier invult ontvang je binnen enkele dagen een uitnodiging waarmee je Ecogram kunt downloaden. De handleiding vind je hier.

Lezing: Criminaliteit en psychiatrie

Lezing: Criminaliteit en psychiatrie

De onderzoeksgroepen

Lezing: Criminaliteit en psychiatrie

Een tbs'er op verlof die een ernstig misdrijf pleegt, of een crimineel die dwangverpleging krijgt opgelegd. Forensische psychiatrie is vaak onderwerp in de media en is soms aanleiding voor publieke ophef. Helaas zijn de feiten daarbij niet altijd even scherp. Maar hoe vaak gebeurt het eigenlijk? Wat betekent het, hoe werkt het, en met welk resultaat?

Datum en tijd: 6 april 2018, van 19:15 tot 21:00

Locatie: de Bibliotheek Eindhoven

Kosten: Gratis

Meld je direct aan op EventBrite

Forensische psychiatrie is psychiatrie voor mensen die met justitie in aanraking zijn gekomen en psychiatrische zorg behoeven. En er is veel meer dan alleen TBS. De zorg kan vrijwillig zijn, door justitie als voorwaarde worden gesteld of in een vonnis worden opgelegd. In Eindhoven wordt forensische zorg verleend door De Woenselse Poort. Matty Timmermans en Paul Ter Horst zijn verbonden aan deze Forensisch Psychiatrische Kliniek. Samen met ervaringsdeskundige Toon Walravens geven zij een inkijkje in deze bijzondere vorm van psychiatrie.