Artikelen zoeken

Grote Beek Pop

26 juli 2016 | Marion del Prado

Muziek verbroedert

Ooit begonnen als muziekfestijn voor de cliënten, nu een festival bezocht door ruim 2500 man. Naast ‘een gezellige middag’ wil GGzE met dit festival op een gedwongen manier integratie bevorderen. Heb je een gebroken been? Dan vraagt iedereen op een verjaardag hoe het met je gaat. Heb je een psychiatrische aandoening? Dan is het nog niet zo vanzelfsprekend dat men ook die vraag aan je stelt.

Het festival geeft naast de grote namen podium aan vele talentvolle cliënten. Dit om psychiatrische aandoeningen uit de taboe sfeer te halen. En dat terwijl maar liefst 1 op de 4 Nederlanders er mee te maken krijgt. Met een festival als dit willen we de vooroordelen van mensen met een psychiatrische aandoening in de samenleving weg nemen. Muziek verbroedert immers, muziek beleving is gelijkwaardig, toch?


Zesde editie Grote Beek Pop

Vanwege het grote succes organiseert GGzE op zondag 7 augustus voor de zesde keer Grote Beek Pop. Van 11.30 uur tot 19.00 uur brengen vele artiesten, en zeker niet de minste, hun muzikale kunsten ten gehore! Het festival vindt plaats midden op Landgoed De Grote Beek. Grote namen? House Of Rock, Danny Vera, Voltage, Diede en Dret & Krulle. Daarnaast wat minder bekende geweldige muzikale talenten. Gratis en voor niks op De Grote Beek!

Gevarieerd programma

Het in bloei staande Landgoed De Grote Beek stelt zich weer open voor Grote Beek Pop, een geweldig evenement. Ook dit jaar zijn er twee podia waar afwisselend bands spelen. Op het Planetreepodium brengen medewerkers en cliënten met muzikale talenten hun klanken ten gehore. Laat je verassen! Talent in overvloed!

Op het hoofdpodium treden grote smaakmakers op. Zo is er de band Voltage, in 2011 opgericht door frontman Dave Vermeulen (finale van The Voice of Holland). Een 70’s rockband uit de regio Eindhoven. De band bestaat uit 4 bebaarde, woeste mannen. Geïnspireerd door bands als Status Quo, Rolling Stones en ZZ Top zetten de Brabanders een energieke mix van strakke shuffles en southern rock neer.

Verder House Of Rock, muzikanten die hun sporen in het rockcircuit al lang verdiend hebben. Ze bundelen hun krachten om de vroege jaren ’90 te laten herleven op een manier zoals je dit nog nooit hebt beleefd.

Zangeres DIEDE presenteert zich met een laagje glitter, een stoer randje én een surrealistisch sausje. DIEDE is een nuchtere maar zelfverzekerde muzikant die weet wat ze wil. Zij staat voor positiviteit maar schuwt de donkere kant niet. Met haar folkloristische pop switcht zij moeiteloos tussen commercieel en alternatief.

LMB rapper gooit het op een akkoordje met vette maatschappelijke problemen. Zijn teksten komen binnen en geven je zeker inspiratie.

Dret & Krulle staan bekend om hun unieke sound met snelle, scherpe flows en energieke tracks. Naast hiphop zijn er dan ook diverse muziekstijlen terug te vinden in hun muziek, waaronder grime, drum & bass, dubstep en rock.

Als laatste de alom bekende Danny Vera. Danny Vera scoorde landelijke bekendheid als huisband van Voetbal International op RTL7. Met Distant Rumble debuteerde Vera op het vermaarde Excelsior Recordings. Invloeden uit de jaren 50 & 60 zijn nooit ver weg en de basis van elk liedje staat steevast fier overeind: de man met zijn gitaar.

Kortom: allemaal muzikanten die je dus wel gezien móet hebben! En dat kan gratis en voor niks op Grote Beek Pop!

Wie, wat, waar, wanneer?

Iedereen die van een gezellig feestje houdt is op zondag 7 augustus van 11.30 tot 19.00 uur van harte welkom bij Grote Beek Pop. Dit alcoholvrije festival wordt gehouden midden op het mooie Landgoed De Grote Beek, Dr. Poletlaan 40, aan de rand van Eindhoven. En … de entree is nog steeds volledig gratis! Kom dus ook en swing mee!

Kijk voor meer informatie op www.grotebeekpop.nl.

Programma 2016

12.00 / 13.00

Main stage

DIEDE

13.00 / 13.30

Plaintree stage

Men In Black

13.30 / 14.30
Main stage

House of Rock

14.30 / 15.00
Plaintree stage

Glad We Ate Her

15.00 / 16.00
Main stage

Dave Vermeulen & Voltage

16.00 / 16.30
Plaintree stage

Pick Up The Pieces

16:30 / 16.45 Main Stage

LMB (winnaar GGzE's Got Talent)

16.45 / 17.30
Main stage

Dret & Krulle

17.30 / 18.00

Plaintree stage

Cynthia Janes

18.00 / 19.00
Main stage

Danny Vera

marion del prado.jpg

Wil je meer weten over dit project neem dan contact op met Marion del Prado.

Op de hoogte blijven van GGzEi? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.