Artikelen zoeken

INSCHRIJVEN 20 jaar Groeirijk (CCB)

31 mei 2016 | Marion del Prado, Toon Walravens

Ongestoord Verder ............20 jaar cliëntenbelangenbureau!

Woensdag 5 oktober van 9:00 tot 17:00


Dat is niet niks.We willen dat natuurlijk vieren op gepaste wijze en met een thema. Het thema is geworden 'verbinden 'en daarmee is ook het programma bepaald. Wij zijn druk bezig een fantastische dag in elkaar aan het draaien met veel workshops, waarvan je op korte termijn hier de details kan vinden.

Ook worden onze boegbeelden Christ Wesenbeek en Wilma Boevink in het zonnetje gezet.

Voorlopig programma


09.00 u Inloop

09.30 u Opening & welkom Rene van Kerkwijk

10.00 u Warme waardering voor Christ Wesenbeek en Wilma Boevink

11.00 u Pauze

11.15 u Inleiding Rene van Kerkwijk

11.30 u Carlo van Kessel (Het Nieuwe Samen! Durf te leven!)

12.00 u Lunch

13.30 u Workshops 1e ronde

14:30 u Pauze

15.00 u Workshops 2e ronde

16.15 u Gedicht Marieke Stam

16.30 u Afsluiting Conferentie centrum


Wil je zeker komen en je nu al aanmelden dan kan dat alleen via e-mail clientenbelangenbureau@ggze.nl

Je krijgt dan een bevestiging van ons. Doe het snel want vol is vol.

AANBOD WORKSHOPS
Geef duidelijk aan wat je eerste en tweede keus is per keer.
De eerste workshops zijn van 13.30 - 14.30 u. Geef keuze 1 en keuze 2 aan.
De tweede serie workshops is van 15.00 - 16.00 u. Geef keuze 1 en keuze 2 aan.

WORKSHOP 1: ONTMOETING EN EDUCATIE
Markieza is een leeromgeving voor een ieder die iets wil doen met zijn of haar ervaring. Je kunt er onder- zoeken waar je kwaliteiten liggen en welke vaardigheden je wilt ontwikkelen. Delen, leren en reflecteren in een inspirerende omgeving met support van ervaringsdeskundigen. In deze workshop gaat het over de ontmoeting van mens tot mens, de verbindende werking van samen een kopje koffie drinken en het belang van persoonlijke ontwikkeling middels educatie.
Door: Markieza Academie voor herstel en ervaringsdeskundigheid

WORKSHOP 2: HARDOP LEZEN, WAT IS DAT NU WEER?
Iemand leest voor en dan ….met 15 mensen een gedicht hacken dat je niet kent en waar je in eerste in- stantie niets van begrijpt, dat is pure magie, laat je verrassen, laat je inspireren, laat je voorlezen, lees zelf voor. Shared Reading is een slimme en effectieve methode om te werken aan herstel, bedacht door Jane Davis uit Liverpool. Het concept is heel simpel, een tafel, 15 mensen, een boek, een gedicht dat bij het verhaal past.
Door: The Reader Organisation

WORKSHOP 3: EET GEZONDER NIET MINDER
Eten verbindt ons mensen zonder oordeel. Het voordeel van bewust met voeding bezig te zijn is het balanceren van je lichaam en je geest. Eten is echt een sport. Je eet drie keer per dag, en het is zeker de moeite waard om het spel zo aangenaam en gezond mogelijk te spelen. Goed eten eindigt met een goed gesprek. Er is geen oprechtere liefde dan de liefde voor eten. Een belangrijk deel van ons leven bestaat uit het nuttigen van eten en drinken. Zijn we het niet aan het nuttigen dan is ons lichaam bezig er energie vandaan te halen.
Door: Aware4youth

WORKSHOP 4: PRATEN MET LOTGENOTEN
Verbinding leggen met iemand die hetzelfde heeft meegemaakt. Maak kennis met de ‘zelfregietool’. Dat gebeurt via een korte film en speeddates met verschillende mensen die zelf hun probleem hebben opge- pakt. Ervaar hoeveel je kunt leren van de ervaring van anderen en hoe die ervaring nu gemakkelijk bereik- baar is gemaakt! Ervaring die jou misschien ook nieuwe inzichten of perspectieven kan opleveren.
Door: ZelfhulpVerbindt.nl

WORKSHOP 5: ZELFREGIE…...EEN HOL BEGRIP?
Zelfregie…een methode? Een hol begrip? Een mode-woord? Een onhaalbaar ideaal?
Aan de hand van deze vragen deel ik graag kennis en ervaring met 8 jaar Zelfregiecentrum Venlo. Wij ondersteunen mensen die om allerlei redenen minder tot hun recht komen dan zij zouden willen.
Omdat je ziek bent geworden, een tijd in behandeling bent geweest, steeds tegen dezelfde negatieve situaties aanloopt, het gevoel hebt er alleen voor te staan, je niet gehoord of gezien voelt, minder energie hebt dan je zou willen of allerlei andere redenen.
Door: Zelf Regie Centrum Venlo

WORKSHOP 6: MHFA EERSTE HULP BIJ PSYCHISCHE PROBLEMEN
MHFA – mental health first aid – eerste hulp bij psychische problemen
Waarom kennen we wel de EHBO cursus en weten we waar 112 voor staat, maar weten we bijna niets over eerste hulp bij psychische problemen. In deze workshop geven we een introductie over de MHFA cursus. Dit met ervaringsverhalen én praktische handvatten. De cursus draait al in 20 landen met succes. Er is wetenschappelijk aangetoond dat stigmatisering afneemt, kennis toeneemt en geleerd is concreet te handelen in een crisissituatie.
Door: Team MHFA

WORKSHOP 7: NETWERKEN WERKT… ÉN HET IS LEUK!
Een goed netwerk hebben is voor iedereen belangrijk. Simpelweg omdat mensen elkaar nodig hebben. Of het nu gaat om samen een hobby delen, hulp bij een klusje krijgen of om vriendschappen voor het leven opbouwen. En ook bij de zoektocht naar een nieuwe baan kan je netwerk je helpen. Deze workshop neemt je mee in de principes rondom netwerken. Wat werkt er en wat niet? Welke mogelijkheden heb je allemaal tot je beschikking om te netwerken en hoe doe je dat nu een beetje effectief en op de juiste, prettige manier?
Door: Sandra Arink

WORKSHOP 8: VERBINDING DOOR EVALUEREN NA DWANG EN DRANG.
Sinds enkele jaren biedt de cliëntenorganisatie evaluaties aan na ‘dwang en drang’ en separaties. Dit heeft als doel de traumatische gevolgen na dwang en drangmaatregelen te beperken en de cliënt te ondersteunen zijn regie terug te winnen. Middels een evaluatiegesprek na een dwang- en drangmaatregel staan we stil bij de beleving van de cliënt en gaan we in contact.
Deze workshop laat zien en beleven wat het bespreekbaar maken van dwang en drang kan betekenen in het terugkrijgen van eigen regie.
Door: Joeri Martens

WORKSHOP 9: PAARD ALS SPIEGEL
De eerste kennismaking met het paard is een ontmoeting. Door te borstelen, contact te maken met het paard, en zo ook bij jezelf stil te staan kom je in ook in contact met jezelf
Paarden brengen rust waardoor ruimte ontstaat voor reflectie. Ze hebben de gave om ons uit het logische deel van het brein naar het voelen te brengen. Een ervaring met een paard zegt meer dan 1000 woorden!

• Hoe maak jij contact? Ben jij in verbinding met jezelf?
• Hoe duidelijk ben jij? Durf jij in je kracht te gaan staan?
• Ben jij congruent? Laat jij aan de buitenkant zien wie je bent
en wat je voelt?
• Durf jij je eigen ruimte in te nemen? Voel jij wanneer iemand
over jouw grenzen heengaat?
• Kun je de vertaalslag via het paard naar jouw leven maken?

In deze workshop is er alle tijd en ruimte om te ervaren. Ervaring met paarden is niet nodig, er wordt niet op de paarden gereden.
Door: Ellen van de Pers

WORKSHOP 10: DIVERSITEIT
We verschillen van elkaar, maar hebben ook een binding met elkaar. Hoe kunnen we gesterkt door diversiteit, de verbinding aangaan en er sterker uitkomen?
Een interactieve workshop aan de hand van 16 foto’s. Bij deze foto’s staat een tekst. De deelnemers krijgen 5 stickers die ze mogen plakken bij de foto’s die hen het meest aanspreken, daarna gaan ze in de kring vertellen waarom ze hiervoor gekozen hebben.
Het doel is te luisteren, respect te hebben, niet snel vooroordelen te hebben. En natuurlijk een verbinding te maken met elkaar.
Door: Fereshteh Moradi

Wil je meer weten over dit project neem dan contact op met -clientenbelangenbureau@ggze.nl. Op de hoogte blijven van GGzEi? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.