Artikelen zoeken

Doorbraakproject In Contact deelt ervaringen op HIC festival

18 juli 2016 | Nicole Weelen

Zoals al eerder te lezen was op GGzEi zijn wij op 23 juni vanuit het doorbraakproject ‘In Contact’ van de Woenselse Poort naar het landelijke HIC festival gegaan in Haarlem. Wij waren uitgenodigd om te komen vertellen over ons project, onze visie, onze werkwijze en onze aanpak. Graag delen we hier onze ervaringen van die dag.

Het HIC festival

Het HIC Festival speelde zich af in de binnen- en buitenruimte van het museum voor de geest: Het Dolhuys te Haarlem. Een prachtige en inspirerende ruimte. Er was een line-up met meerdere podia en workshops. Het was mogelijk een tentoonstelling te bezoeken en exposities te bekijken. En er waren natuurlijk veel lezingen en workshops

GGzE ondertekent het Dolhuys Manifest

Het Dolhuys Manifest ‘Nederlandse ggz separeervrij (http://www.ggztotaal.nl), waarin 12 GGZ instellingen zich voornemen om voor 1 januari 2020 de isoleercel af te schaffen, werd centraal getekend. Ook de GGzE heeft dit manifest uiteraard getekend.

Doorbraakproject In Contact deelt ervaringen

Onze workshop gaven we vorm met z’n vieren. Twee verpleegkundigen, Sander Koster (Longcare) en Maurice Martens (KIB), projectleden van het eerste uur, Verpleegkundig specialist Susan Bosmans (behandelaar Long care) en ondergetekende. We werden geconfronteerd met een overweldigende belangstelling voor onze workshop en moesten helaas ook mensen buiten laten staan omdat naast alle stoelen ook de vloer al bezet was. Ik heb een korte schets van het beloop van ons project gegeven en de collega’s hebben vol passie en vuur verteld over hun werk, hun visie en hun toekomstdromen. Het was mooi om te zien hoe men aan hun lippen hing. Het was een inspirerende bijeenkomst die tijdens en ook na de workshop veel reactie, interactie en uitwisseling van ervaringen opriep. We hebben nuttige contacten gelegd, die hun vervolg zullen krijgen in de toekomst en waarvan we baat kunnen hebben bij ons project.

Het zou te ver gaan om de hele workshop in dit stukje te vatten. Mocht u echter geïnteresseerd zijn dan zijn we natuurlijk altijd bereid om ons verhaal te komen doen. U kunt hiervoor contact opnemen met ondergetekende.

nicole weelen.jpg

Wil je meer weten over dit project neem dan contact op met Nicole Weelen.

Op de hoogte blijven van GGzEi? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.