Artikelen zoeken

UITNODIGING: Autisme en grip op stress

27 februari 2017 | Koert Mulders, Coco Wessels, Maud van Aarsen

Uitnodiging voor brainstormlunch!

Stress is een vaag fenomeen en iedereen heeft er wel eens last van, maar hoe gaan we ermee om? Vooral mensen met autisme blijken door de andere vorm van prikkelverwerking sneller stress te ervaren en het kost ze meer moeite om van deze stress af te komen. Voor het eLab gaan Coco Wessels en Maud van Aarsen, een concept ontwikkelen waarmee mensen met autisme meer controle krijgen over hun eigen stress.

Echter gaan ze vanuit twee verschillende disciplines aan de slag met dit project. Maud zal hiermee afstuderen voor de opleiding International Lifestyle Studies, waarbij ze wordt opgeleid tot maatschappelijk trendresearcher en conceptdeveloper. Haar onderzoek naar de doelgroep, opdrachtgever, trends en sector zullen de solide basis vormen voor de rest van haar concept. Ze zal een een onderzoeksrapport en innovatief concept ontwikkelen waarmee mensen met autisme hun stress kunnen (h)erkennen, relativeren of reguleren.

Coco studeert af op het gebied van ICT & Media design. Hierbij wordt ze opgeleid om, gebaseerd op ICT, creatieve media toepassingen te bedenken en te ontwikkelen. Zij zal voor het project een technisch prototype ontwikkelen dat ondersteuning biedt in de bewustwording van stress.

Word jij enthousiast van dit project en wil jij jouw ervaring, idee of inzicht omtrent dit onderwerp met ons delen? Schrijf je dan via deze link in voor onze brainstormlunch!


Wil je meer weten over dit project neem dan contact op met Koert Mulders Op de hoogte blijven van GGzEi? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.