Artikelen zoeken

Creëer meer oefenruimte voor je cliënt met VR

23 August 2017 | Joep Kolijn | Embryo Toon project timeline

WORKSHOP

DATUM EN TIJD

wo 6 september 2017

15:00 – 17:00 uur

LOCATIE

eLab Doctor Poletlaan 13 5626NC Eindhoven

Aanmelden kan via eventbrite

---------------------------------------------------------------------------------------------

Virtual Reality (VR), Augmented Reality (AR) en Mixed Reality (MR) worden gezien als nieuwe (media)technieken die veel impact gaan hebben om de samenleving. Volgens sommigen kan dit vergeleken worden met de komst van het internet en de mobiele telefoon.

Het is van belang dat binnen GGzE in een vroeg stadium de mogelijkheid wordt gecreëerd om ervaringen op te doen met VR/AR en MR binnen diverse zorgpaden om te leren waar de toegevoegde waarde van de nieuwe techniek voor GGzE als zorgverlener ligt. Het gaat hierbij nadrukkelijk niet om een nieuwe techniek als de nieuwe heilige graal te zien, maar om het ontdekken waar de kracht en mogelijkheden van deze techniek ligt en het verbinden aan nieuwe behandelmethodieken en marktbehoeftes van de nieuwe generaties.

Hoe gaan we dat doen?

Met de VR Hub biedt GGzE een fysieke plek om Virtual Reality toepassingen voor de diverse GGZ domeinen te ervaren, bedenken en toetsen op effectiviteit en efficiëntie. De VR Hub faciliteert samenwerkingsverbanden tussen externe partijen, cliënten en professionals. GGzE loopt hiermee landelijk voorop in innovatie.

In dit kader organiseren we een interactieve workshop voor behandelaren en verpleegkundigen welke zal bijdragen aan bewustwording van de mogelijkheden die deze nieuwe techniek biedt. Samen met de deelnemers zullen we verkennen welke huidige barrières gedurende een behandeling ervaren worden en gaan we na het ervaren van verschillende demonstraties in discussie of VR/AR een rol zou kunnen spelen in het wegnemen van deze limitaties waardoor de oefenmogelijkheden vergroot worden.

Programma

  • Welkom met koffie en thee
  • Introductie VR Hub voor de GGzE
  • Inventarisatie huidige limitaties oefenmogelijkheden
  • Korte demo’s VR toepassingen binnen de GGzE
  • Inventarisatie toekomstige mogelijke toepassingen VR voor uitbreiden oefenmogelijkheden
  • Wrap up en vervolgafspraken
joep .jpeg

Wil je meer weten over dit project neem dan contact op met Joep Kolijn. Op de hoogte blijven van GGzEi? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.